Venter positive overraskelser fra Scatec

Scatec-kursen har passert bunnen, ifølge Storebrand-forvalter Alf Inge Gjerde. Han liker også Lerøy Seafood, Elkem, Borregaard og Kahoot.

BLANT STOREBRANDS FAVORITTER: Scatec-kursen har i de seneste to månedene falt tilbake. Forvalter Alf Inge Gjerde tror kapitalmarkedsdagen i mars kan løfte aksjen. Foto: Scatec
Børsintervju

– At en del av de luftigste grønne aksjene har falt tilbake i den seneste måneden er et klart sunnhetstrekk og viser at børsen tross alt fungerer på et vis, sier Alf Inge Gjerde i Storebrand Asset Management.

Selv om mange av disse aksjene ennå prises skyhøyt, medfører den underliggende trenden at investorene vil fortsette å overføre kapital til segmentet, ifølge forvalteren av Storebrand Aksje Innland.

– Det gjelder imidlertid å finne selskaper som klarer å overlevere på forventingene som er priset inn i aksjen, tilføyer han.

– Stigende renter vil dessuten bidra til å flytte kapital inn i selskaper hvor inntjeningen ikke ligger langt frem i tid.

FINNER GODE KJØPSMULIGHETER: Alf Inge Gjerde, som forvalter Storebrand Aksje Innland. Foto: Storebrand
Det gjelder...å finne selskaper som klarer å overlevere på forventingene...
Alf Inge Gjerde, Storebrand Asset Management

Med utvidet fornybarstrategi

Gjerde liker blant annet Scatec, et av de mest profilerte grønne selskapene i Norge.

– Aksjekursen har falt en del tilbake siden årsskiftet, og investorsentimentet har vært preget av at selskapets vekting i en global fornybarindeks vil bli nedjustert, opplyser han.

– Vi tror Scatec kommer til å levere på sine ambisiøse vekstplaner og at kurskorreksjonen nå er over.

Forvalteren regner med at denne månedens kapitalmarkedsdag vil fokusere på ledelsens utvidete fornybarstrategi og bidra til at aksjen fremstår som et godt kjøp.

 

Har bedret lønnsomheten

– Vi har i det seneste året vært litt avventende til oppdrettsektoren, som følge av coronaeffektene på hotell-, restaurant- og cateringsektoren, fortsetter Gjerde.

– Mange har lært seg å tilberede og spise laks hjemme i denne perioden, noe vi tror de vil fortsette med, også når restriksjonene lettes.

Blant sjømatsselskapene er Lerøy Seafood Group favoritten.

Forvalteren påpeker at oppdrettsvirksomhetens lønnsomhet i de seneste kvartalene har bedret seg markant, etter lenge å ha vært lavere enn konkurrentenes.

– Kombinert med effekten av de seneste årenes store investeringer, som Lerøy nå vil kapitalisere på, ser vi rom for fortsatt kursoppgang, sier han.

 

Skift mot sykliske aksjer

Gjerde tror dessuten at et skift mot mer syklisk eksponerte aksjer vil gi økt fokus på selskaper som Elkem og Borregaard.

– Begge vil trolig oppleve tiltagende etterspørsel etter sine nisjeprodukter, oppjusterte inntjeningsestimater og bedre inntjening i året som kommer, spår han.

– Forhåpentligvis vil dette også medføre høyere aksjekurser.

Til slutt nevner Gjerde Kahoot. Aksjekursen har steget kraftig i det seneste året, men forvalteren ser fortsatt et stort potensial - vel og merke dersom selskapet klarer å kapitalisere på den store kundemassen det har opparbeidet seg.

       

Anbefalinger

Scatec

Lerøy Seafood Group

Elkem

Borregaard

Kahoot