Tech-aksje til værs etter første ordre

Oslo Børs halverer oppgangen utover dagen. Søppelaksje klatrer 10 prosent etter analyse og REC Silicon fortsetter opp.

KLATRER: Vow klatrer etter positiv analyse fra meglerhus. Fra venstre: Finansdirektør Sigurd Gaarder Lange og adm. dir. Henrik Badin. Foto: Iván Kverme
Børsoppdatering

Oslo Børs startet mandagen solid i grønt, men har halvert oppgangen fra morgenen.

Ved lunsjtider står hovedindeksen i 998,87 poeng, opp 0,24 prosent. Så langt er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,7 milliarder kroner.

Opptur

NEXT Biometrics skyter i været etter selskapet meldte om ny kontrakt for nytt PC-produkt like før klokken 12 mandag. 

Selskapet skriver i børsmeldingen at «denne løsningen er ventet å bli obligatorisk for PC-produsenter verden over når Microsoft lanserer sin Modern PC-protokoll i andre halvdel av 2021».

Søppelgjenvinningsaksjen Vow stiger etter Pareto Securities hevet kursmålet med 50 prosent i aksjen. 

«Vow er allerede lønnsom og handles til en implisitt vektet kapitalkostnad (WACC) på 7,6 prosent. Aksjen ser attraktiv ut», skriver Pareto.  

Nordic Semiconductor har hatt sterke måneder på børs den siste tiden. I forrige uke la tech-selskapet frem en sterk kvartalsrapport og flere meglerhus har hevet kursmålene i aksjen betraktelig.  

DNB Markets anbefaler kjøp av Yara før tallene for fjerde kvartal kommer i morgen tirsdag. Aksjen stiger etter nyheten.  

REC -aksjen stiger etter at Kjell Inge Røkke søndag ettermiddag gjorde det klart at han vil inn som styreleder i selskapet.  

Pilen peker oppover for John Fredriksens Seadrill etter at fem av de heleide datterselskapene har søkt konkursbeskyttelse under «Chapter 11».  

Utviklingsselskapet for biometriske betalingskort, IDEX Biometrics , har utvidet partnerskapet med en global leverandør. Aksjen stiger på nyheten.  

Nedtur

Lerøy og Grieg Seafood har fått kursmålene hevet av Fearnley Securities.   

I morges ble det klart at svenske Castellum ikke har mottatt tilstrekkelig aksept under akseptperioden for selskapets bud på Entra , og Castellum har derfor besluttet å trekke budet. Entra-aksjen reagerer svakt negativt på nyheten.  

Olje

Oljeprisen stiger mandag morgen og brent-oljen har på det høyeste vært oppe i 60,18 dollar fatet, og den holder seg rundt 60 dollar. WTI-oljen stiger 0,83 prosent til 57,42 dollar fatet.

Brent-oljen har ikke vært på et høyere nivå siden januar 2020. 

OCBC-økonomen Howie Lee uttalte til Reuters at verdens største oljeeksportør sendte et «veldig bullish signal» i forrige uke da det holdt de månedlige råoljeprisene til Asia uendret til tross for forventningen om mindre kutt.

«Jeg tror ikke noen tør å kortslutte markedet nå når Saudi har den holdningen», sa han til nyhetsbyrået.