Nye rekorder på New York-børsen

Kort tid etter at mandagens handel tok til stiger S&P 500, Dow Jones og Nasdaq til nye rekordnoteringer.

MANDAG: Oppturen fortsetter på Wall Street. Foto: Bloomberg Mercury
Børsoppdatering

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,6 prosent og står i 13.934,00 poeng mens Dow Jones står i 31.287,84 poeng etter en oppgang på 0,45 prosent. S&P 500 stiger 0,4 prosent til  3.903,91 poeng. 

Det er nye rekorder for alle indeksene.

Mandag kunngjorde Tesla at de kjøper 1,5 milliarder dollar i bitcoin, ifølge CNBC. I tillegg til kjøpet av kryptovalutaen, sier Tesla at de vil også begynne å akseptere betalinger i bitcoin for sine produkter. Tesla-aksjen stiger 2,6 prosent mens Bitcoin hopper 14 prosent.

Fredag i forrige uke ble det kjent at sysselsettingen i USA kun økte med 49.000 personer i januar og landet har nå en arbeidsledighetsrate på 6,3 prosent. Handelsbanken skriver i en oppdatering at januarrapporten fra det amerikanske arbeidsmarkedet viste en overraskende svak sysselsettingsvekst.

Den krevende situasjonen i arbeidsmarkedet skaper behov for en stor finanspolitisk pakke.

«Janet Yellen, i sin nye rolle som Treasury secretary, har over helgen uttalt seg svært positivt om betydningen Bidens finanspolitiske pakke kan få for arbeidsmarkedet. Risikoen er heller at det gjør for lite, noe kan etterlate seg en mer krevende økonomisk innhenting over lengre tid», skriver DNB Markets i en oppdatering