Flat utvikling på børsen – Zaptec faller etter at storeier hasteselger aksjer

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger tirsdag ettermiddag dønn flatt på 0,0 prosent til 995,8 poeng. Zaptec faller etter at selskapets majoritetseier selger nær halvparten av aksjene.

FALLER: Zaptec faller om lag seks prosent etter at det ble kjent at største eier i selskapet bryter lock up-perioden for å selge nær halvparten av aksjene.  Foto: Zaptec
Børsoppdatering

Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet med oppgang tirsdag, men roer seg noe på ettermiddagen, der børsen ligger rundt 0,0 prosent i forhold til forrige sluttkurs på 995,8 poeng.

Dagens bevegelser

De to børsdebutantene Huddly og Pryme har sin første dag på børsen, der aksjene stiger henholdsvis 27,4 og 47 prosent mot tegningskurs.

I morgentimene ble det kjent at Valinor, som er Zaptecs største eier, kvitter seg med nær halvparten av aksjene i selskapet. Salget kommer mens Valinor fremdeles er under en såkalt lock up-periode, som vil si at selskapet egentlig ikke får selge aksjer i selskapet.

Etter at to tredjedeler av lock up-perioden har gått, ber Valinor om å få lov til selge aksjer likevel, noe de får lov til av ABG Sundal Collier grunnet «sterk interesse og gunstig utvikling i aksjekursen». Zaptec faller 7,6 prosent på ettermiddagen, med en høy omsetning på børsen.  

Kjell Inge Røkkes Aker Biomarine faller fire prosent etter at selskapet ifølge sitt kvartalsresultat endte fjerde kvartal med et driftsresultat før ned- og avskrivninger på 21,1 millioner kroner, en kraftig oppgang fra 8,2 millioner i samme periode året før.  

Self Storage Group meldte om rekordhøye inntekter i fjerde kvartal 2020 i morgentimene tirsdag. Aksjen åpnet kraftig opp, men har siden korrigert seg til en oppgang på om lag 2,5 prosent.  

Magseis Fairfield presenterte sine tall for fjerde kvartal før børsåpning tirsdag, der det kom frem at selskapet minsket tapene kraftig. Aksjen faller allikevel 8,9 prosent på børsen ved lunsjtider.  

Axxiss Geo Solutions gikk i morgentimene ut med melding om at selskapet søker konkursbeskyttelse. Aksjen faller 5,4 prosent.  

Olje

Prisen på et fat nordsjøolje (brent spot) koster ved 14.30-tiden 63,02 dollar pr. fat, ned 0,4 prosent, mens WTI-oljen faller 0,9 prosent til 59,58 dollar pr. fat.

Vinterstormen i USA gjør at energisektoren må betale og Texas' oljeproduksjon må reduseres på grunn av frosten.

– De uventede produksjonsforstyrrelsene gir mer støtte til oljeprisoppgangen, og har antagelig tatt prisene til et nivå de skulle til, bare at ting har skjedd litt raskere enn ventet, sier sjefsmarkedsstrateg Stephen Innes i Axi til Reuters tirsdag.