Stygg smell for Nel

Nel-aksjen stupte over 11 prosent etter torsdagens kvartalspresentasjon. Oslo Børs falt 1,5 prosent.

TORSDAG: NEL-sjef Jon André Løkke så aksjen falle markant på Oslo Børs. Foto: Eivind Yggeseth
Børsoppdatering

Torsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 1,5 prosent før den sluttet på 981,17 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 8,0 milliarder kroner. 

Ved børsslutt ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,02 dollar, ned 1,3 prosent. Equinor-aksjen falt 2,2 prosent og sluttet på 152,85 kroner mens Aker BP falt 2,9 prosent til 210,40 kroner.   -  

I fjerde kvartal 2020 omsatte Nel for 229 millioner kroner, opp fra 176 millioner i samme kvartal året før. Bunnlinjen endte på nesten 1,3 milliarder kroner, mot et negativt resultat på 93 millioner kroner for et år siden. Det positive resultatet skyldes en kraftig kursoppgang i Everfuel, der Nel er storaksjonær. Torsdag falt Nel-aksjen 11,4 prosent før den sluttet på 26,93 kroner.  

Element har inngått en avtale med Distributed Ledger Technologies (DLT) om kjøp av alle selskapets aksjer. Det skjer ved utstedelse av 27 millioner nye aksjer til en samlet verdi på 135 millioner kroner, i tillegg til tre millioner warrants med en innløsningskurs på 12 kroner stykket. Onsdag kveld ble det kjent at Element har hentet 35 millioner kroner etter å ha utstedt syv millioner aksjer til kurs 5,04 kroner stykket. Blant hjørnestensinvestorene finner vi Øystein Stray Spetalen, Ketil Skorstad, Kristian Lundkvist og Arne Blystad som tegnet seg for én million aksjer hver. Aksjen hoppet 64,9 prosent til 8,31 kroner. ELE

I fjerde kvartal 2020 fikk Nordic Nanovector et nettoresultat på minus 110 millioner kroner og ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en kontantbeholdning på 294 millioner kroner. Ledelsen melder at raskere innrullering av pasienter og samtaler med FDA gir lysere Betalutin-utsikter. Aksjen gikk opp 46,8 prosent før den sluttet på 20 kroner. NANAOV

Onsdag ettermiddag ble det kjent at Golden Ocean kjøper deler av den private tørrlastflåten til John Fredriksen for 752 millioner dollar. Emisjonen som delfinansierer handelen ble gjennomført på rekordtid og var betydelig overtegnet. I en resultatoppdatering opplyste Golden Ocean at selskapet fikk et overskudd på 25,4 millioner dollar i fjerde kvartal 2020. Torsdag falt aksjen 9,7 prosent til 51,50 kroner.  

Aker Horizons har signert en intensjonsavtale med Yara og Statkraft om å bygge Europas første storskala industrisatsing for grønn hydrogen og grønn ammoniakk. Aker Horizons falt 4,4 prosent til 44 kroner mens Yara falt 0,7 prosent til 411,60 kroner.   -