Straffes hardt på New York-børsen

Boeing straffes på Wall Street etter helgens flytrøbbel. Det har også vært en tøff start på uken for Bitcoin.

MANDAG: Boeing-sjef David Calhoun ser aksjen falle på New York-børsen Foto: Bloomberg Mercury
Børsoppdatering

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 1,1 prosent og står i 13.720,61 poeng mens Dow Jones står i 31.312,67 poeng etter en nedgang på 0,6 prosent. S&P 500 faller 0,8 prosent til 3.875,27 poeng.

Boeing ber nå at alle 777-fly med samme motortype som ble ødelagt i luften over Colorado i USA lørdag settes på bakken, ifølge NTB. Søndag meldte United Airlines at selskapet vil ta 24 av sine Boeing 777-fly midlertidig ut av tjeneste etter at et av flyene fikk motorfeil. Boeing-aksjen faller 2,9 prosent

Kort tid etter at mandagens handel tok til hopper spekulasjonsaksjen GameStop 14,1 prosent mens Tesla og Intel faller henholdsvis 2,8 prosent og 0,6 prosent. Bitcoin omsettes for 50.545 dollar, ned 12,3 prosent.

Økte inflasjonsforventninger har over noe tid bidratt til å heve den amerikanske ti-årsrenten, men oppgangen kan også knyttes til forventninger om økt vekst i amerikansk økonomi fremover.

«En viktig grunn til det er at den store finanspolitiske pakken rykker stadig nærmere, og det ser ut til at den blir like stor som indikert, det vil si 1.900 milliarder dollar. Ifølge Bloomberg skal pakken til votering i representantenes hus denne uken, og i tillegg kan demokratene komme med enda en ny stor satsning på infrastruktur allerede i mars», skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i en oppdatering fra DNB Markets.