Rett ned på New York-børsen

Tirsdagens handel på New York-børsen starter i rødt.

RØD START: Tesla er blant aksjene som faller på New York-børsen tirsdag. Foto: Bloomberg Mercury
Børsoppdatering

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 1,9 prosent og står i 13.272,03 poeng mens Dow Jones står i 31.429,73 poeng etter en nedgang på 0,3 prosent. S&P 500 faller 0,8 prosent til 3.846,76 poeng.

Kort tid etter at tirsdagens handel tok til faller Tesla og Apple henholdsvis 5,9 prosent og 2,3 prosent. Bitcoin omsettes for 49.087 dollar, ned 5,4 prosent.

Teknologiaksjer fikk seg en kalddusj på Wall Street mandag, og finansminister Janet Yellen bidro til dårlig stemning ved å signalisere høyere selskapsskatter og skatter på kapitalgevinster.

«Begge er en direkte trussel for aksjeinvestorers avkastning, i en tid der markedet allerede er under press fra raskt stigende inflasjonsforventninger og muligheten for at president Joe Bidens krisepakke på nye 1.900 milliarder dollar kan bli den siste spikeren i kista og tvinge Federal Reserve til å stramme inn tidligere enn man har håpet», skriver senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote i en oppdatering tirsdag.

Slik sett mener hun at Fed-sjef Jerome Powells halvårlige vitnemål i Senatet i dag og i morgen vil ha en «make or break»-effekt på børsene.

S&P Case-Shiller-indeksen viser at boligprisene i 20 storbyområder i USA steg 10,1 prosent på årsbasis i desember. Ifølge TDN Direkt var det ventet en oppgang på 9,9 prosent.