Shippingaksje faller etter svakt kvartal – analytikere ser utfordringer fremover

Oslo Børs klatrer 1,64 prosent. Helseaksje fortsetter i dag oppturen etter å ha doblet seg siste måned. Braathen-debutant klatrer også markant første handelsdag. 

OPP: Oslo Børs klatrer mandag. Foto: Magnus Skjølberg
Børsoppdatering

Oslo Børs startet mars måned rett opp, og holder seg i grønt lende utover dagen.

Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.023,46 poeng, opp 1,63 prosent. Så langt er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,7 milliarder kroner.

I grønt

Nordic Nanovector har den siste tiden kommet med flere positive nyheter. Midt i februar meldte selskapet om positive nyheter med over dobling av innrullering av pasienter i fase 2-studien av medisinen Betalutin. 

Selskapet har også snakket med USAs legemiddeltilsyn (FDA) og trekker frem at det nå har større tro på å kunne levere data fra studien i andre halvår 2021. De nye meldingene har sendt aksjen kraftig opp, og kursen har doblet seg siden nyheten kom 18. februar. 

Sundt med Christian Gruner Sundt i spissen og Arne Fredly gjennom Apollo Invest, er på topplisten over største investorer i selskapet. I dag fortsetter aksjen opp 18 prosent. NANO

Erik G. Braathens nye luftfartssatsning, Flyr , suser opp første handelsdag. Nordea-forvalter Robert Næss og forvalternestor Jan Petter Sissener har samlet dyttet 90 millioner kroner i Flyr og tror aksjen kan bli en ny hit blant norske aksjeinvestorer. Aksjen er i skrivende stund opp 25 prosent.

Fearnley Securities har rykket ut med en fersk analyse på vindraketten Magnora og skrudd opp kursmålet kraftig, noe som sender aksjen oppover.  

I rødt

BW LPG faller etter dagens kvartalsrapport. BW LPG rapporterte EBITDA på 107 millioner dollar for fjerde kvartal 2020, mot 154 millioner dollar i samme periode året før. Det var på forhånd ventet en EBITDA på 101 millioner dollar, ifølge TDN Direkt.

Både Pareto Securities og Arctic Securities skriver i oppdateringer mandag at fjerdekvartal var som ventet bra, og at kvartalsutbyttet kom inn bedre enn ventet.

«BW LPG vedtok et utbytte på 0,34 dollar pr aksje som gjør at totalen for 2020 havner på 0,84 dollar pr aksje, eller rundt 50 prosent av resultat pr. aksje. Innhentingen til 50 prosents utbetaling for året var som ventet, men med høyere resultat pr. aksje enn ventet kom også utbytte over hva som var ventet», skriver Arctic Securities.

Begge meglerhus trekker også frem at første- og andrekvartal kan bli utfordrende, hvor Pareto peker på at gjeldende VLGC-spotrater ligger rundt nivået på driftskostnader for BW LPG.

«Selskapet deler vårt syn på at første- og andrekvartal kan bli utfordrende. Vi estimerer snittrater for førstekvartal til 38.100 dollar pr dag, så man burde vente negative justeringer av estimater ettersom ratene ligger rundt OPEX», skriver meglerhuset.

Pareto har en hold-anbefaling på BW LPG, og begrunner det med forventning om bedre innganger på aksjen mot våren. Arctic har en kjøpsanbefaling med kursmål 85 kroner pr. aksje.  

Olje

Oljeprisen er svakt opp mandag og brent-oljen koster 65,04 dollar pr. fat. WTI-oljen er opp 0,9 prosent til 62,09 dollar. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 64,80 dollar ved stengetid på Oslo Børs fredag.

Natt til lørdag lokal tid ble Joe Bidens økonomiske krisepakke på 16.000 milliarder kroner godkjent i Representantenes hus og den sendes dermed videre til Senatet for videre behandling.

«Oljeprisene henter seg inn, på linje med andre aktiva-klasser, med bakgrunn i at støttepakken har gått igjennom i representantenes hus», skriver den globale markedssjefen i Axi, Stephen Innes, i et notat.