Rally i kreftaksje – doblet på 10 dager

Oslo Børs til ny toppnotering mandag. Kreftaksje klatret 25 prosent etter dobling siste ti dager, og vindaksje fikk fart på turbinene etter analyse.

NY TOPP: Oslo Børs endte i ny toppnotering mandag. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Børsoppdatering

Oslo Børs startet mars måned rett opp. Hovedindeksen endte i 1.028,34 poeng, opp 2,11 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 5,7 milliarder kroner.

I grønt

Fearnley Securities har rykket ut med en fersk analyse på vindraketten Magnora og mer enn doblet kursmålet i aksjen etter avtalerush og inntjeningspotensial allerede neste år, ifølge meglerhuset. Aksjen klatret 16,7 prosent mandag. MGN 

Infront -aksjen gjorde et kraftig hopp mandag etter at det britiske oppkjøpsfondet Inflexion oppjusterte sitt bud på de utestående aksjene i selskapet fra 34,40 til 40 kroner pr. aksje. INFRO

Biotekselskapet Nordic Nanovector, som forsker på kreftmedisin, har den siste tiden kommet med flere positive nyheter. Midt i februar meldte selskapet om positive nyheter med over dobling av innrullering av pasienter i fase 2-studien av kreftmedisinen Betalutin.

Selskapet har også snakket med USAs legemiddeltilsyn (FDA) om godkjenning av kreftmedisinen og på diverse aksjeforum spekuleres det i om og når en eventuell godkjennelse vil komme. Mandag kalte selskapet inn til ekstraordinær generalforsamling som skal holdes 22. mars angående en reparasjonsemisjon. 

Sundt, med Christian Gruner Sundt i spissen, og Arne Fredly gjennom Apollo Invest, er på topplisten over største investorer i selskapet. De nye meldingene har sendt aksjen kraftig opp, og aksjen har steget 115 prosent siste ti dager. Mandag fortsatte aksjen opp ytterligere 25 prosent. NANO

Erik G. Braathens nye luftfartssatsning, Flyr , suste opp første handelsdag. Nordea-forvalter Robert Næss og forvalternestor Jan Petter Sissener har samlet dyttet 90 millioner kroner i Flyr og tror aksjen kan bli en ny hit blant norske aksjeinvestorer. Aksjen endte opp 17 prosent.

I rødt

Agilyx -partner ExxonMobil melder om produksjonsfremskritt på Baytown-anlegget i Texas, der joint venture-selskapet Cyclyx har bidratt med plast. Aksjen steg fra start, men har snudd ned.  

ADS Maritime Holding, tidligere ADS Crude Carriers, solgte i fjor hele tankflåten sin og styret besluttet å tilbakebetale aksjeverdien av de solgte aktivaene, omtalt av selskapet som utbytte. Aksjen falt 25,7 prosent fredag og falt ytterligere mandag.  

BW LPG faller etter dagens kvartalsrapport. Selskapet rapporterte EBITDA på 107 millioner dollar for fjerde kvartal 2020, mot 154 millioner dollar i samme periode året før. Det var på forhånd ventet en EBITDA på 101 millioner dollar.

Både Pareto Securities og Arctic Securities skriver i oppdateringer mandag at fjerdekvartal som ventet var bra, og at kvartalsutbyttet kom inn bedre enn ventet, ifølge TDN Direkt.

«BW LPG vedtok et utbytte på 0,34 dollar pr aksje som gjør at totalen for 2020 havner på 0,84 dollar pr aksje, eller rundt 50 prosent av resultat pr. aksje. Innhentingen til 50 prosents utbetaling for året var som ventet, men med høyere resultat pr. aksje enn ventet kom også utbytte over hva som var ventet», skriver Arctic Securities.

Begge meglerhus trekker også frem at første- og andrekvartal kan bli utfordrende, hvor Pareto peker på at gjeldende VLGC-spotrater ligger rundt nivået på driftskostnader for BW LPG.

«Selskapet deler vårt syn på at første- og andrekvartal kan bli utfordrende. Vi estimerer snittrater for førstekvartal til 38.100 dollar pr dag, så man burde vente negative justeringer av estimater ettersom ratene ligger rundt OPEX», skriver meglerhuset.

Pareto har en hold-anbefaling på BW LPG, og begrunner det med forventning om bedre innganger på aksjen mot våren. Arctic har en kjøpsanbefaling med kursmål 85 kroner pr. aksje. BWLPG

Olje

Brentoljen sto da Oslo Børs stengte i 64,76 dollar pr. fat. WTI-oljen steg 0,2 prosent til 61,64 dollar pr. fat. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 64,80 dollar ved stengetid på Oslo Børs fredag.

Natt til lørdag lokal tid ble Joe Bidens økonomiske krisepakke på 16.000 milliarder kroner godkjent i Representantenes hus og den sendes dermed videre til Senatet for videre behandling.

«Oljeprisene henter seg inn, på linje med andre aktiva-klasser, med bakgrunn i at støttepakken har gått igjennom i representantenes hus», skriver den globale markedssjefen i Axi, Stephen Innes, i et notat.