Spetalen-aksje ledet an på børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen opp 0,4 prosent til 1032,6 poeng. Spetalen-aksjen Horisont Energi steg mest på børsen etter en kraftig kjøpsanbefaling.

SPETALEN: Investor Øystein Stray Spetalen er en av hjørnesteininvestorene i Horisont Energi. Foto: Iván Kverme
Børsoppdatering

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen opp 0,4 prosent til 1032,6 poeng.

Opptur

Horisont Energi endte som den mest stigende aksjen på børsen med en oppgang på 32,4 prosent etter at selskapet fikk en kjøpsanbefaling av Fearnley-topp Espen Landmark Fjermestad. 

Analytikeren ser åttedobling av aksjen som som har Øystein Stray Spetalen på eiersiden. Selv om Spetalen var stor hjørnestensinvestor ved å ta aksjer for 50 millioner via Saga Pure og Tycoon, er det gründer og administrerende direktør Bjørgulf Eidesen som er største eier i selskapet.   

Questerre har bedt om rapport fra en uavhengig aktør angående hydrogensatsing i Quebec. Rapporten ga meget positive tilbakemeldinger, og aksjen endte opp 22,4 prosent ved stengetid tirsdag.  

EAM Solar  steg 10,8 prosent etter at selskapet la frem tall for fjerde kvartal i morgentimene tirsdag.  

Røkke-datter Akastor inngikk i morgentimene tirsdag en avtale med oljegigant Baker Hughes. Selskapene skal lage et globalt offshore drilling-selskap som vil bli av anselig størrelse. Selskapet endte opp 5,2 prosent.  

Havyard Group endte opp 15,0 prosent etter at selskapet på mandag meldte om diverse rollebytter i underkonsernet HAV Group, samt en melding tirsdag om at Oslo Børs har godkjent noteringen av HAV på Euronext Growth.  

Kahoot steg 6,5 prosent på børsen i løpet av dagen, der aksjen endte som dagens 5. mest omsatte aksje på børsen.  

Nedtur

Legemiddelselskapet Nordic Nanovector, som utvikler behandlinger mot krefttyper som er vanskelige å behandle, falt 9,4 prosent etter å ha steget 25 prosent i løpet av gårsdagen.  

Thin Film Electronics falt 7,0 prosent etter at selskapet i går kveld annonserte at det ville hente 60 millioner kroner i en emisjon for å øke produksjonen av mikrobatterier.  

Equinor endte som dagens mest omsatte aksje, der kursen falt med 0,9 prosent i løpet av dagen.  

Oljeprisen

Oljeprisen på et fat nordsjøolje (brent spot) ligger ved stengetid på 63,64 dollar fatet, en oppgang på om lag 0,5 prosent i løpet av dagen, etter å ha falt mot forrige uke.

Fallet startet i forrige uke etter at investorene har frigjort longposisjonene sine på rykter knyttet til at OPEC muligens vil øke globalt tilbud denne uken. Det verserer også rykter om at den kinesiske etterspørselen faller.

– Oljeprisene er under press som følge av investorene posisjonerer seg inn mot OPEC-møtet, sier Hiroyuki Kikukawa, direktør for forskning ved Nissan Securities, til CNBC.

OPEC+ møtes på torsdag og kan øke produksjonen med så mye som 1,5 millioner fat pr. dag. Produksjonen falt i februar etter et frivillig kutt i produksjonen av Saudi-Arabia.