Tung dag for Røkke etter bitcoin-kjøp

Det endte med krakk i oljemygg og Røkkes utvalgte hadde en tung dag etter bitcoin-kjøp for en halv milliard.

TUNGT: Det ble en rød dag for Kjell Inge Røkkes utvalgte. I morgentimene annonserte Aker-konsernet at det har opprettet et nytt selskap som vil investere i bitcoin. Foto: Eivind Yggeseth
Børsoppdatering

Oslo Børs startet mandagen i grønt og økte utover dagen.

Hovedindeksen endte i 1.050,22 poeng, opp 0,78 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 7,4 milliarder kroner.

I rødt

Kjell Inge Røkke hadde en tung dag på børs etter det i morgentimene mandag ble klart at Aker-konsernet har etablert bitcoinselskapet Seetee som skal investere i kryptovalutaen.

Selskapet har i første omgang investert over 500 millioner kroner i kryptovalutaen. Aker-aksjene på børs gikk det derimot tyngre med. Aker Horizon falt, REC Sillicon sank markant og Aker BP likeså.        

Forrige uke bestilte Questerre en rapport for produksjon av hydrogen, inkludert blå hydrogen, ved bruk av naturgass med nullutslipp i Quebec. Aksjen steg kraftig på nyheten, men korrigerte ned mandag og toppet taperlisten.  

Spetalen-dominerte Horisont Energi gikk tilbake etter en vanvittig opptur i forrige uke. 3. mars toppet aksjen ut på 96 kroner, mens den mandag er nede i 65,77 kroner.  

I grønt

Tech-rakett poLight har tatt på syvmilsstøvlene på børs den senere tiden. Siste tre måneder er aksjen opp 120 prosent.

I mandagens papirutgave skriver Finansavisen en oppsummering av samtlige IT-selskaper på Oslo Børs der det viser seg at fjerde kvartal var en skuffelse for de fleste, mens poLight troner.  

Gruveselskapet Rana Gruber økte markant etter aksjonærlistene mandag viste at bjellesau Øystein Stray Spetalen har lastet opp i selskapet  

Nel klatret mandag etter å ha vært ned mer enn 4 prosent tidligere på dagen mandag. Aksjen har hatt en særs svak periode på børs de siste månedene. 

Siden tidlig i januar har hydrogenyndlingen falt mer enn 40 prosent. Selskapet hentet i slutten av februar i underkant av 1,2 milliarder kroner i en emisjon , og leverte et regnskap for fjerde kvartal der inntektene økte som følge av gode investeringer, mens driftsresultatet stadig blir rødere.

Nel er til tross for nedturen fortsatt opp over 100 prosent siste 12 måneder. NEL

Hafnia hadde i fjerde kvartal TCE-inntekter på 104,3 millioner dollar, ned fra 157,1 millioner i samme periode året før. Aksjen faller på grønn børs.  

Leif Höegh går sammen med Morgan Stanley, og vil ta Höegh LNG av børs, gjennom et bud på de omtrent 50,4 prosent utestående aksjene i selskapet. Aksjen klatret kraftig på nyheten og endte som dagens vinner.  

Pilen pekte også rett opp for Observe Medical -aksjen etter at selskapet mandag morgen meldte om en ordre for levering av sitt nylig lanserte blod- og væskevarmesystem til to universitetssykehus og et regionalt sykehus i Norden.  

Elliptic Labs går inn i Taiwan etter å ha signert en femte «proof-of-concept»-kontrakt med en topp fem PC-produsent for sin AI Virtual Presence-sensor. Aksjen steg på nyheten.  

Olje

Brent-oljen sto mandag da børsen stengte i 68,58 dollar pr. fat, mens WTI-oljen var ned 1,3 prosent til 65,37 dollar.

Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 68,82 dollar ved stengetid på Oslo Børs fredag.

«Vi ser ytterligere oppside i markedet på kort sikt, ettersom det nå må prises inn en risikopremie som følge av angrepene det stadig blir flere av», skriver ING-analytikere i en morgenrapport.

Angrepene er en referanse til at en eksportterminal ved Ras Tanura i Persiabukta ble utsatt for en serie angrep søndag. Terminalen skal være uskadd, , ifølge en uttalelse fra Saudi-Arabia, melder Platts.