<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bred opptur i Asia – giganter faller etter USA-grep

SEC har iverksatt en ny lov som kan sette kjepper i hjulene for utenlandske selskaper på Wall Street.

    Publisert 25. mars 2021 kl. 06.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 203 ord
    OPP: Det er bred oppgang i Asia torsdag. Foto: AP Photo

    I Japan stiger Nikkei 1,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,4 prosent.

    Shanghai Composite i Kina stiger 0,2 prosent, og CSI 300 er opp 0,2 prosent. Hang Seng i Hongkong stiger også 0,2 prosent.

    I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,1 prosent og S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,2 prosent. Straits Times i Singapore er opp 0,4 prosent, mens Nifty 50 i India faller 1 prosent.

    Den kinesiske smarttelefonprodusenten Xiaomi falt 4,4 prosent i Hongkong til tross for å ha rapportert en økning på nær 37 prosent i nettoresultat onsdag. Justert nettoresultat endte på 3,2 milliarder yuan, godt over analytikernes estimerte 2,9 milliarder yuan. 

    Her i Norge har blant andre Elliptic Labs avtale med den kinesiske giganten . Det norske selskapet leverer sensorer til en av modellene. Det ryktes også at poLight er i samtaler med både Xiaomi og OnePlus for sin linseteknologi.    

    Børsnykommer og -gigant Baidu falt 8,9 prosent i Hongkong. Tencent var ned 2,3 prosent og Alibaba falt 4,2 prosent. 

    Presset kommer etter det amerikanske finanstilsynet (Securities and Exchange Commission, SEC) har iverksatt en lov som kan gjøre at fjerne utenlandske selskaper fra Wall Street dersom de ikke innretter seg etter amerikansk revisjonspraksis. 

    Det kan få konsekvenser for kinesiske selskaper som er notert både i USA og Kina.