Kahoot fikk juling på Oslo Børs

Onsdag falt Kahoot nesten 8 prosent etter en oppdatering fra ledelsen. Oslo Børs gikk ned 0,5 prosent.

EN TØFF DAG PÅ JOBB: Kahoot-sjef Eilert Hanoa så aksjen falle markant onsdag. Foto: Iván Kverme
Børsoppdatering

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,5 prosent før den sluttet på 1.066,12 poeng. Det ble omsatt aksjer for nærmere 5,6 milliarder kroner. 

Ved børsslutt ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,48 dollar, ned 0,2 prosent. Equinor-aksjen falt 0,9 prosent og sluttet på 168,62 kroner mens Aker BP falt 0,9 prosent til 243,30 kroner.   -  

Profilerte aksjer som Nel og Rec Silicon falt henholdsvis 6,1 prosent og 7,4 prosent mens SAS og Norwegian gikk ned henholdsvis 5,6 prosent og 7,2 prosent.   -   -   -  

I første kvartal 2021 hadde Kahoot inntekter på 19,1 millioner dollar, mot 6,4 millioner dollar i tilsvarende kvartal i 2020. Selskapet hadde 760.000 betalende abonnenter i kvartalet, inkludert abonnenter i selskapene som de har kjøpt opp. Onsdag ble det kjent at Kahoot kjøper opp læringsappen Motimate, som skal ha en verdi på mellom 25 og 27 millioner dollar. Aksjen falt likevel 7,7 prosent til 94,05 kroner.  

Kepler Cheuvreux har tatt opp dekning av Aker Offshore Wind. Ifølge TDN Direkt har det resultert i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 16 kroner. Meglerhuset beskriver Aker Offshore Wind som en av to markedsledende innen kommersialisering av flytende havvindkraftverk globalt. Aksjen klatret 5,9 prosent og sluttet på 7,16 kroner.  

Norsk Hydro utforsker potensialet for å utvikle og drifte hydrogenanlegg. Selskapet gjør dette for å møte stor intern etterspørsel, betjene et eksternt marked og utnytte sin industrielle- og fornybarkompetanse. Aksjen endte uforandret på 53,50 kroner.  

Axxis Geo Solutions kom onsdag med et nytt forslag til refinansiering overfor sine kreditorer, og vil blant annet hente opptil 170 millioner kroner. 

– Axxis vil ha en balansert finansiell posisjon og god likviditetsreserve etter rekonstruksjonen, sier Nina Skage, styremedlem i Axxis og deltaker i rekonstruksjonsteamet. Aksjen gikk opp 4,9 prosent til 0,64 kroner.  

Zaptec omsatte for 73 millioner kroner i første kvartal 2021, noe som tilsvarer en vekst på 62 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet forventer også en sterk vekst i andre kvartal, blant annet fordi det vil begynne levering av sin nye hjemmelader Zaptec Go i starten av kvartalet. Aksjen gikk opp 8,8 prosent til 56,45 kroner.  

Like før børsslutt ble det kjent at Archer har inngått en langsiktig rammeavtale med ConocoPhillips for levering av kabeltjenester på norsk sokkel. Aksjen sluttet på 5,12 kroner etter en oppgang på 13,5 prosent.