Rekordnotering tirsdag – børstaper onsdag

Onsdag falt Nordic Semiconductor nesten 4 prosent på høyt volum. – En kjøpsmulighet, sier analytiker Christoffer Wang Bjørnsen. Oslo Børs gikk ned 0,6 prosent.

FIKK JULING: Tirsdag presenterte Nordic Semiconductor gode kvartalstall. Onsdag ble aksjen en av børsens store tapere. Til venstre i bildet ser du konsernsjef Svenn-Tore Larsen. Foto: Eivind Yggeseth
Børsoppdatering

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,6 prosent før den sluttet på 1.055,94 poeng. Det ble omsatt aksjer for 5,5 milliarder kroner.

Ved børsslutt ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,86 dollar, ned 0,6 prosent. Equinor gikk opp 0,4 prosent og sluttet på 163,12 kroner mens Aker BP falt 0,7 prosent til 230 kroner.   -  

Profilerte aksjer som Kahoot, Nel og Rec Silicon falt henholdsvis 4,8 prosent, 1,0 prosent og 4,3 prosent.   -   -  

Tirsdag steg Nordic Semiconductor til ny toppnotering etter at selskapet leverte tall som overgikk analytikernes forventninger og egen guiding. Samme dag lanserte Apple en AirTag, og enkelte spekulerer i om det skjer i samarbeid med Nordic Semiconductor. Onsdag falt likevel aksjen 3,9 prosent til 170,20 kroner.

– Jeg er ganske sjokkert over aksjens utvikling, men det skaper en kjøpsmulighet, sier Christoffer Wang Bjørnsen, analytiker i DNB Markets, til Finansavisen.  

I første kvartal 2021 omsatte Kitron for 938 millioner kroner, opp fra 878 millioner i samme periode i fjor. Resultatet før skatt endte på 52 millioner kroner, det samme som i fjor. 

«Utsiktene for 2021 innebærer at Kitron er tilbake på sin langsiktige bane for inntekter og lønnsomhet etter eksepsjonell vekst i 2020, i stor grad drevet av coronarelatert etterspørsel innen medisinsk utstyr», fremgår det av kvartalsrapporten. Aksjen falt 6,8 prosent til 21,30 kroner.  

BASF, Quantafuel og Remondis har signert en intensjonsavtale for å evaluere et samarbeid innen kjemisk resirkulering, inkludert en felles investering i et pyrolyseverk for plastavfall. Planen er at Quantafuel vil levere teknologi samt operere anlegget. Videre vil Remondis levere passende plastavfall til anlegget mens BASF vil bruke den resulterende pyrolyseoljen som råvare i sin produksjon Verbund som del av ChemCycling-prosjektet. Quantafuel gikk opp 1,0 prosent til 44,46 kroner.  

SEB har nedgradert Atlantic Sapphire fra kjøp til hold og kutter ifølge TDN Direkt kursmålet fra 182 til 92 kroner. SEB føyer seg med det inn i rekkene blant meglerhus som har blitt skuffet etter selskapets årsresultat og høye dødelighet. Aksjen falt 1,8 prosent til 80 kroner.