Negative analyser senker aksjer

Negativ analyse sender PGS til topps på taperlisten og Europris faller etter analytiker drar i brekket. 

NED: Oslo Børs i rødt fredag. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Børsoppdatering

Fredag åpnet Oslo Børs i rødt og fortsetter nedover utover dagen.

Hovedindeksen stå ved lunsjtider i 1066,59 poeng, ned 0,24 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 2 milliarder kroner.

I grønt

Industriselskapet Endúr har gjort store innsidekjøp den siste tiden, og aksjen har blitt inkludert i Innsideporteføljen. Fredag stiger aksjen 9,3 prosent på Oslo Børs.  

Solskjær-satsing Aqua Bio Technology har fått godkjenning for salg av produkter i Saudi-Arabia.  

De to hydrogenselskapene Hynion og HydrogenPro har inngått en leveranseavtale, melder selskapene i en børsmelding før åpningstid. Avtalen går ut på leveranse av grønt hydrogen til Hynions hydrogenstasjoner.    

Børsnykommeren Statt Torsk har sin første dag på børsen. Kursen ligger opp 14 prosent mot tegningskurs i emisjonen.  

Resirkuleringsselskapet Tomra endte første kvartal med et resultat før skatt på 161 millioner kroner, en klar oppgang fra minus 34 millioner i tilsvarende periode året før.   

I rødt

Kepler Cheuvreux ber investorer se etter andre investeringsmuligheter enn oljeserviceselskapet PGS . Samtidig laster styremedlem opp i selskapet for 150.000 kroner. Aksjen faller i dag 8,6 prosent.  

Analytiker Erik Sand i Danske Bank drar i brekket i Europris-aksjen. Butikkjeden har vært et eventyr å eie det seneste året, men nå mener Sand aksjen har gått nok.  

Nortel meldte fredag om ny «betydelig» kontrakt . Tidligere i uken fikk selskapet også kontrakt med Porsche. Aksjen faller til tross for nyheten.  

Yara International faller etter å ha lagt frem sitt resultat for første kvartal, der selskapet leverte noe lavere enn analytikere hadde ventet.  

Eiendomsselskapet Entra melder fredag morgen om et resultat før skatt på 1.290 millioner kroner i første kvartal, et kraftig løft fra 58 millioner kroner i samme periode i fjor.  

Havbunngruveselskapet Green Minerals faller etter å ha presentert sine kvartalstall.  

XXL er opp etter at selskapet slo estimatene med et driftsresultat før av- og nedskrivninger på 207 millioner kroner, mot ventet 183 millioner.  

Telenor faller i etter at dets malaysiske datterselskap Digi meldte om et svakere kvartal.  

Olje

Fredag faller prisen på et fat nordsjøolje til 65,38 dollar fatet, en nedgang på 0,4 prosent, mens WTI-oljen faller 0,2 prosent til 61,53 dollar fatet.

Oljeprisens endringer skal ifølge Reuters skyldes at bekymringer knyttet til lavere råoljeproduksjon i Libya til dels veier opp for en stadig økning av coronatilfeller i India og Japan.

Libya uttalte at oljeproduksjonen kunne falle til omtrent én millioner fat pr. dag de siste dagene, med muligheter for ytterliggere fall på grunn av budsjettproblemer.

Samtidig økte coronatilfellene i India med 314.835 tilfeller i løpet av torsdagen, en ny rekord for alle land i verden. Raffineriene i landet opererer med en kapasitet på fem prosent på grunn av den lavere oljeetterspørselen.