KjøpLogg inn

Ny rekord på Oslo Børs

Børsfesten fortsetter. Onsdag steg hovedindeksen 0,8 prosent til rekordhøye 1.092,33 poeng.

Publisert 28. april 2021 kl. 16.30
Oppdatert 28. april 2021 klokken 16.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 369 ord
NY REKORD: Onsdag steg hovedindeksen på Oslo Børs til en ny toppnotering. Foto: Iván Kverme

Onsdag gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,8 prosent før den sluttet på rekordhøye 1.092,33 poeng. Det ble omsatt aksjer for 5,35 milliarder kroner.

Equinor og Yara klatret henholdsvis 2,8 prosent og 2,1 prosent mens Nel falt 3,6 prosent.   -   -  

Ved børsslutt ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,15 dollar, opp 0,9 prosent. Mye av oppmerksomheten i oljemarkedet har vært på tirsdagens møte i Opec+ der det ble vedtatt å videreføre implementeringen av produksjonsjusteringene for mai, juni og juli.

Høyere oljepris og lavere skatteinnbetalinger bidro til rekordhøy kontantstrøm for Aker BP i første kvartal 2021.

– Jeg kan ikke huske at vi har hatt bedre kontantstrøm i et enkeltstående kvartal noensinne, uttalte adm. direktør Karl Johnny Hersvik under et pressetreff onsdag. Aksjen gikk opp 2,6 prosent før den sluttet på 238,50 kroner.  

Tirsdag falt Quantafuel nesten 14 prosent på meldingen om at Goldman Sachs er tilrettelegger for salg av en aksjepost på om lag 7,5 millioner aksjer i Quantafuel. Onsdag falt aksjen ytterligere 5,8 prosent til 39,80 kroner. Salgssignalene i Quantafuel-aksjen har kommet på rekke og rad de siste månedene.   

I første kvartal 2021 fikk Bank Norwegian et resultat før skatt på 528 millioner kroner, mot analytikernes forventninger på 591 millioner kroner. I samme periode falt utlånene med 4,96 prosent.

– Nedstengningen har resultert i ytterligere redusert økonomisk aktivitet i kvartalet, som igjen har gitt enda lavere volum av kredittkortkjøp – spesielt i de to første månedene i kvartalet, skriver selskapet i en melding. Norwegian Finans-aksjen endte på 92,55 kroner. Det er verdt å merke seg at aksjen nå noteres ex. utbytte på 5 kroner. NOFI

Onsdag morgen presenterte Storebrand et konsernresultat før amortisering på 870 millioner kroner for årets første kvartal, en solid bedring fra underskuddet på 334 millioner kroner i samme periode i fjor. Samtidig har det blitt kjent at Storebrand selger 100 prosent av aksjene i AS Værdalsbruket, en skog- og fjelleiendom i Nord-Trøndelag, til Fabritius Gruppen, et heleid datterselskap av Gjelsten Holding. Storebrand falt 0,8 prosent til 79,50 kroner.  

Bergen Carbon Solutions har signert en intensjonsavtale med Antwerpen havn, og partene skal nå diskutere bruk av selskapets modulære produksjonsenheter. Antwerpen er Europas nest største havn i volum, bak Rotterdam. Aksjen gikk opp 19,1 prosent til 35,48 kroner.