Tungvekter steg kraftig på Spetalen-rykter

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen opp 1,7 prosent. Nel steg 11,1 prosent etter at Spetalen dukket opp på aksjonærlistene.

Publisert 7. mai 2021 kl. 16.29
Oppdatert 7. mai 2021 klokken 16.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 355 ord
OPP: Nel-aksjen steg betydelig i løpet av dagen. Her Nel-sjef Jon André Løkke. Foto: Iván Kverme

Oslo Børs endte opp 1,73 prosent fredag til 1.092,39 poeng.

På torsdag falt Nel-aksjen nesten ti prosent etter å ha lagt frem resultater, men i løpet av fredagen steg tungvekteren betydelig og endte opp 11,1 prosent. 

Oppgangen kan skyldes at kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen dukket opp på selskapets aksjonærliste med fire millioner aksjer gjennom sitt selskap Tycoon Industrier. Spetalen har imidlertid kontaktet Finansavisen og benektet at han har kjøpt aksjer i selskapet.  

Opp

Dagens børsvinner ble det kriserammede flyselskapet Norwegian , som steg 20,4 prosent samtidig som at selskapets tegningsretter ble notert.  

Gentian Diagnostics steg 2,4 prosent etter at selskapet sendte inn en søknad om å overføre selskapets aksjer fra Euronext Growth til den større Oslo Børs-indeksen.  

Salataksjen Kalera endte opp 6,6 prosent etter at Pareto Securities besluttet å ta opp dekning av aksjen med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 40 kroner pr. aksje. Aksjen stengte på 30,8 kroner.  

Aker Solutions -aksjen steg 0,9 prosent etter at meglerhuset Carnegie høynet kursmålet på aksjen fra 15 til 17 kroner.  

Q-Free hentet seg inn 14,1prosent etter at aksjen falt nesten 13 prosent på torsdag.  

Kjell Inge Røkkes Aker steg 3,6 prosent på børsen etter at selskapet i morges melde at den verdijusterte egenkapitalen steg med 9 milliarder til 62,2 milliarder kroner i første kvartal.  

Ned

Emballasjeselskapet Bewi la torsdag kveld frem førstekvartalstall , og meldte samtidig at de skal hente 250 millioner kroner for å finansiere oppkjøpet av 54,21 prosent-andelen av polske Izoblok . Emisjonen ble fullført, og aksjen stengte med en nedgang på 5,0 prosent.  

Navamedic meldte i forkant av stengetid at selskapet har inngått en distribusjonsavtale med Icepharma for distribusjon av antibiotikaprodukter på Island. Aksjekursen endte ned 3,3 prosent.   

Bergen Carbon Solutions fortsatte nedgangen fra torsdagen, og endte ned 14,7 prosent. Kursen har så langt i mai falt 18,1 prosent, etter å ha steget betydelig i slutten av april.  

Polight falt 13,8 prosent etter å ha lagt frem sitt kvartalsresultat, der selskapet meldte om et økende underskudd.  

Olje

Ved stengetid på Oslo Børs blir et fat nordsjøolje (brent spot) omsatt for 68,34 dollar fatet, en oppgang på 0,2 prosent siden torsdag.

WTI-oljen stiger 0,2 prosent til 64,95 dollar.