<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-aksje stiger etter analyse

Oslo Børs er i grønt utover dagen mandag. Rakettaksje fortsetter oppturen.

Publisert 14. juni 2021 kl. 09.05
Oppdatert 14. juni 2021 klokken 14.47
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 356 ord
Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

      AOWAXXIS  

Oslo Børs stiger til ny all-time high mandag.

I 15-tiden står hovedindeksen i 1.134,79 poeng, opp 0,55 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 2,6 milliarder kroner. Høyeste notering intradag var på 1.139,48 poeng. 

Opp

Aker Carbon Capture stiger 6 prosent etter amerikanske Citigroup tar opp dekning av aksjen og spår 40 prosent oppsideAker Offshore Wind melder mandag at de sammen med BP og Statkraft nå skal danne et havvind-konsortium. Aksjen stiger nå 1,7 prosent til 6,48 kroner.

HydrogenPro stiger 9,6 prosent i dag. Det er ingen nye meldinger fra selskapet som bidrar til oppgangen, men en dansk hydrogenkjempe har måttet stenge ordrebøkene i milliardemisjon en uke før tiden. 

Awilco LNG stiger 12,8 prosent til 2,21 kroner. Selskapet meldte etter børsslutt fredag at de har sikret seg nok en knallsterk kontrakt.

For Lytix Biopharma er det god stemning første dag på Euronext Growth. Børsdebutanten er nå opp 1,6 prosent til 18,30 kroner, og har på det meste vært omsatt for 21,50 kroner.

MPC Container Ships fortsetter oppgangen. Aksjen endte fredag opp 5,5 prosent etter at Pareto oppjusterte sitt kursmål på aksjen. Mandag stiger den ytterligere 3,1 prosent til 20,45 kroner. Hittil i år har aksjen lagt på seg voldsomme 226 prosent.

I rødt

Dagens foreløpig største taper er Axxis Geo Solutions. Aksjen faller mandag 10,2 prosent til 0,38 kroner. Sævik-familiens investeringsselskap Havila Holding har i dag solgt seg videre ned i selskapet.

M Vest Water svekkes 4,2 prosent. 

Oljeprisen

Brent-oljen er mandag opp 1 prosent til 73,08 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,6 prosent til 71,24 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,52 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Lettelser av coronarestriksjoner løfter nå sentimentet. Denne uken vil investorene også følge samtalene knyttet til Irans atomavtale, noe som potensielt kan tillate løfting av sanksjoner fra USA. 

Ifølge TDN Direkt pekes det imidlertid på at den iranske viseutenriksministeren Abbas Araghchi har uttalt at det er tvilsomt at det vil bli landet noen avtale før det iranske presidentvalget 18. juni.

Det er ventet at Ebrahim Raisi vil erstatte Hassan Rouhani som president, hvor førstnevnte har uttalt at han vil fortsette forhandlingene dersom han blir valgt, men vil ikke behandle atomavtalen som noen viktig nasjonal sak.