<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs stenger i all-time high– Seadrill til værs

Oslo Børs stengte mandag opp 0,53 prosent, til ny all-time high. Fredriksen-selskapet Seadrill ble dagens store vinner.

    Publisert 5. juli 2021 kl. 16.27
    Oppdatert 5. juli 2021 klokken 18.01
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 446 ord
    GRØNT: Oslo Børs stenger opp til ny all-time high. Foto: Erik Johansen

    Oslo Børs endte opp 0,53 prosent, til ny all-time high. Det ble omsatt aksjer for fire milliarder kroner

    Oljeprisen

    Brent-oljen endte mandag opp 0,78 prosent til 76,18 dollar fatet, mens WTI-oljen steg med 0,03 prosent til 75,12 dollar fatet.

    Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 75,58 dollar fatet ved børsslutt fredag.

    Investorene venter fortsatt på en konklusjon om produksjonsøkning fra Opec+-møtene. Søndag skrev Bloomberg at de forente arabiske emirater støtter økning av oljeproduksjonen, men ønsker ikke å forlenge den foreløpige OPEC-avtalen.

    Møtet fortsatte mandag klokken 15.00. Hvis OPEC + ikke lander en avtale for å øke produksjonen, kan prisene skyte i været.

    Equinor stengte opp 0,01 prosent til 184,4 kroner, mens Aker BP steg med 0,04 prosent til 281,2 kroner.

    Opp

    Ensurge Micropower, tidligere Thin Film Electronics stengte opp 6,57 prosent etter å ha signert sin første kundeavtale med en ledende aktør i verdensmarkedet for «hearables»

    Shippingfavoritteten MPC Container Ships endte som mest omsatt og falt i børsens åpningsminutter med 11 prosent mandag morgen, etter at storaksjonærer solgte aksjer for 550 millioner kroner i forrige uke. Stemningen snudde imidlertid i løpet av dagen, og aksjen endte opp 2,6 prosent.

    Aker Solutions steg 0,32 prosent etter å melde mandag morgen om å ha signert en FEED-kontrakt med Crown LNG for regassifiseringsprosjektet Kakinada LNG offshore India.

    Norsk Hydro fortsatt oppturen etter en melding om salg av 100 prosent av Hydro Precision Tubing Lichtervelde. Salget skal være en del av et omfattende restruktureringstiltak.

    Cloudberry Clean Energy steg 3,42 prosent etter å ha mottatt en overtegning av de gyldige tegningene i emisjonen. De utsteder 2,8 millioner aksjer til kurs 12,50 kroner, ifølge en børsmelding fredag.

    ESG-selskapet Vow hadde en pen oppgang mandag, opp 6,04 prosent. Aksjen er en av de store vinnerne på Oslo Børs det siste året, og har steget nesten 80 prosent.

    Seadrill var mandagens store vinner på Oslo Børs. Fredriksen-selskapet la på seg 37,7 prosent i løpet av dagen.

    Grieg Seafood fortsetter forrige ukes opptur, og endte opp 5,2 prosent mandag. Dette kommer etter at sjømatanalytiker Kjetil Lye økte kursmålet i aksjen.

    Strongpoint har også hatt en pen dag på børsen, og var ved børsslutt opp 3,1 prosent, etter å ha vunnet et anbud om å bli eksklusiv leverandør av kontanthåndteringsløsninger til Rema 1000.

    Multiconsult må melde om redusert backlog etter at en kontrakt er avsluttet på grunn av negativ kostnadsutvikling. Aksjen var lenge ned, men hentet seg opp på slutten av børsdagen og endte opp 2,5 prosent.

    Ned

    Plastgjenvinningsselskapet Quantafuel stupte mandag 8,4 prosent etter at selskapet melder om at gründer Kjetil Bøhn går av som toppsjef.

    Også blant de mest omsatte er hydrogenaksjen Nel som falt 5,8 prosent etter at DNB Markets tok opp dekning med salgsanbefaling.

    Byggselskapet Veidekke sank mandag med 1,4 prosent, etter at DNB Markets rykket ut med en salgsanbefaling for aksjen.