Børsrakett stiger til ny rekordnotering

Festen fortsetter for aksjonærene i Nordic Semiconductor.

NORDIC SEMICONDUCTOR: Fv: Produktsjef Kjetil Holstad, CFO Pål Elstad og CEO Svenn-Tore Larsen. Foto: Iván Kverme
Børsoppdatering

  -   -   -  

Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.129,83 poeng, opp 0,9 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,75 milliarder kroner.

Et fat Nordsjøolje omsettes for 70,16 dollar, opp 2,3 prosent. Equinor stiger 1,1 prosent til 172,48 kroner mens Aker BP klatrer 1,8 prosent til 242,40 kroner.

Profilerte aksjer som Seadrill, Kahoot og Nel stiger henholdsvis 14,5 prosent, 7,8 prosent og 3,1 prosent. 

Oppturen fortsetter for Nordic Semiconductor som stiger 4,6 prosent til 271,80 kroner. I løpet av dagen har aksjen vært oppe i rekordhøye 274,60 kroner. Deutsche-Bank analytiker Robert Sanders har oppjustert kursmålet fra 270 kroner til 300 kroner og gjentar sin kjøpsanbefaling på aksjen. I forrige uke jekket DNB Markets-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen opp sitt kursmål på Nordic Semiconductor fra 272 til 350 kroner.

– Det er godt å se at flere begynner å se den underliggende verdien i Nordic Semiconductor, men det er fortsatt langt igjen til vårt kursmål, sier Wang Bjørnsen til Finansavisen.

Energiselskapet Otovo, som leverer solceller til privat- og bedriftskunder, hadde den 19. juli overgått salgstallene for hele 2020, ifølge en melding fra selskapet. Til sammenligning ble salgstallene for 2019 nådd den siste uken i 2020. Aksjen stiger 12,8 prosent til 12,52 kroner.

BerGenBio har kunngjort prekliniske data som evaluerer bemcentinib. Forskerne konkluderte med at fosfatidylserinreseptorer, slik som AXL, forbedrer SARS-CoV-2-infeksjon, og at hemming av AXL er et potensielt lovende terapeutisk mål for covid-19. Aksjen stiger 2,4 prosent til 22,64 kroner.

Meglerhuset Kepler Cheuvreux og storbanken JP Morgan jekker opp kursmålet på Telenor-aksjen etter selskapets kvartalspresentasjon. Førstnevnte opererer med et kursmål på 155 kroner mens sistnevnte gir Telenor et kursmål på 156 kroner. Aksjen stiger 0,4 prosent til 154,1 kroner.