Oljemygg til værs – ny sving i Fredriksen-aksje

Hovedindeksen går mot ny, forsiktig oppgang torsdag. Oljemygg stiger mest, mens seismikk og Fredriksen-aksje tynger.

ASERBAJDSJAN: Zenith Energy er operatør på det største oljefeltet på land i Aserbajdsjan. Her fra et annet oljefelt i landet, Bibi Heybat-feltet, som angivelig er verdens eldste oljefelt. Foto: NTB Scanpix
Børsoppdatering

Det går mot ny oppgang på Oslo Børs i lunsjtider torsdag. Hovedindeksen er i 14.30-tiden opp rundt 0,1 prosent til 1.133,26 poeng. Omsetningen av aksjer og egenkapitalbevis har bare passert rundt 1,9 milliarder kroner denne sommerdagen.

Oljeprisoppgangen har avtatt utover ettermiddagen. Fra oppganger på rundt 1 prosent ved lunsjtider, er Brent-oljen opp 0,3 prosent til rundt 72,42 dollar fatet og den amerikanske lettoljen opp 0,3 prosent til rundt 70,40 dollar fatet. Ved børsslutt onsdag kostet Brent-oljen 71,44 dollar fatet.

Equinor, den hittil mest omsatte aksjen ved Oslo Børs, er opp rundt 0,3 prosent. Aker BP har snudd til kursfall på rundt 0,3 prosent.     

Nordic Semiconductor klatrer nær 2 prosent, i kjølvannet av Deutsche Banks nye vurdering av halvlederprodusenten. Den inkluderer en oppjustering av kursmål . Dessuten er aksjen blant anbefalingene til Sissener-analytiker Peder Steen 

Med blant Steens anbefalinger er også Komplett , som oppnådde sterk topplinjevekst i andre kvartal.  

REC Silicon utmerker seg blant de mest omsatte med en kursoppgang på rundt 3 prosent. Selskapet har torsdag kommet med sine tall for andre kvartal, som viste økte inntekter og lavere underskudd.  

NEL , en av de mest shortede aksjene ved Oslo Børs, stiger også godt i lunsjtider.  

Seismikkduoen PGS og TGS har i likhet med REC kommet med kvartalstall torsdag.

For PGS ble det doblet omsetning, men underskudd i andre kvartal. Selskapet er forøvrig også blant de mest shortede aksjene om dagen. Torsdag går det mot kursfall, etter sterk oppgang onsdag. Ifølge TDN Direkt venter DNB Markets negativ revidering av ebitda-konsensus med rundt 5 prosent etter PGS' egen guiding torsdag.  

TGS meldte også om økt omsetning – og underskudd.

«Som tidligere notert forblir seismikkmarkedet utfordrende, og selv om TGS venter bedringer fra nåværende rekordlave nivåer, ser ikke selskapet noe umiddelbart oppsving i aktivitet. Totalt sett en nøytral rapport, og vi venter å gjøre begrenset med endringer i våre estimater», heter det fra Pareto Securities om TGS-rapporten torsdag. Meglerhuset har en hold-anbefaling for TGS, ifølge nyhetstjenesten.  

Blant andre mer omsatte aksjer utmerker også Seadrill seg med fall. Riggaksjen har svingt voldsomt de seneste dagene, med kursoppgang på 40 prosent den ene dagen og kursoppgang på 25 den andre. Nå går det mot ny kursnedgang for John Fredriksen-selskapet.  

Prosafe er blant øvrige tapere nå, etter flere dager med større kurssvingninger.  

På vinnerlisten så langt er Insr Insurance Group og Zenith Energy, som veksler om å ha plassen som aksjen med størst kursoppgang.

Førstnevnte har som Seadrill svingt voldsomt i det siste, med kursutslag på pluss 50 og minus 20 prosent de seneste dagene, og i dag går det mot oppgang på rundt 20 prosent. Uten at det har kommet noen nyheter fra selskapet.  

Zenith Energy derimot, har videreformidlet innholdet i en uavhengig evaluering av selskapets 2P-reserver i Italia og Tunisia, som estimeres til 6,274 millioner fat oljeekvivalenter, ifølge TDN Direkt. Oljeaksjen stiger nå tosifret.