REC og NEL trakk opp på vinglete børs

Røkke-aksjene REC og ACC hadde medvind i seilene torsdag. Verre gikk det med seismikkduoen TGS og PGS.

STØRST I REC SILICON: Kjell Inge Røkkes Aker Horizons Holding. Foto: Iván Kverme
Børsoppdatering

Hovedindeksen ved Oslo Børs endte opp 0,05 prosent til 1.132,45 poeng torsdag, etter en vinglete avslutning på handelsdagen. På det meste lå indeksen an til en oppgang på 0,3 prosent, før Den europeiske sentralbank kom med rentedom og guiding og nye makrotall fra USA kom inn svakere enn forventet. Da ramlet hovedindeksen ned i negativt terreng, før den hentet seg inn igjen den siste timen.

Omsetningen av aksjer og egenkapitalbevis endte på totalt 3,57 milliarder kroner.

Oljeprisene steg fra dagen før. Brent-oljen var ved børsslutt opp 0,6 prosent til 72,64 dollar fatet, mens WTI-oljen steg 0,6 prosent til 70,61 dollar. Ved børsslutt onsdag kostet Brent-oljen 71,44 dollar pr. fat.

Equinor falt imidlertid 0,6 prosent til 173,58 kroner, mens Aker BP endte ned 1,0 prosent til 244,80 kroner.    

Ifølge Barclays vil oljeprisen kunne passere 100 dollar fatet de kommende månedene.

Kjell Inge Røkke-dominerte REC Silicon endte opp 4,9 prosent til 16,58 kroner. Selskapet kom med andrekvartalsrapport torsdag, som viste økte inntekter og lavere underskudd.  

Nordic Semiconductor utmerket seg også positivt, med kursoppgang på 2,5 prosent til 276,80 kroner. Deutsche Bank har denne uken oppjustert sitt kursmål . Dessuten er aksjen blant anbefalingene til Sissener-analytiker Peder Steen.  

Med blant Steens anbefalinger er også Komplett , som oppnådde sterk topplinjevekst i andre kvartal. Torsdag steg aksjen 2,9 prosent til 58,94 kroner.  

NEL la på seg 2,0 prosent til 18,42 kroner, selv om hydrogenaksjen er en av de mest shortede aksjene ved Oslo Børs.  

En annen shortfavoritt er PGS , og seismikkaksjen endte ned torsdag. Fallet stoppet på 6,5 prosent til 4,40 kroner, etter selskapets fremleggelse av andrekvartalsrapport. Denne viste dobling av inntekter, men også underskudd.  

TGS kom også med sin rapport for andre kvartal, og ble belønnet med et kursfall på 2,2 prosent til 100,30 kroner. Rapporten viste både inntektsvekst og kraftig reduksjon av driftsunderskuddet.  

Røkke-dominerte Aker Carbon Capture og Øystein Stray Spetalen-dominerte Bergen Carbon Solutions klatret henholdsvis 4,0 prosent til 18,10 kroner og 2,8 prosent til 42,15 kroner. Det forventes at karbonfangst vil spille en viktig rolle på vei mot nullutslippssamfunnet, men ikke alle eksperter er helt enige i dette.    

Tor Olav Trøims Borr Drilling steg 0,5 prosent til 6,87 kroner etter selskapets melding om en ny oppdragstildeling i Mexico.  

Solstad Offshore har også meldt om nytt oppdrag, for et av sine konstruksjonsfartøyer. Rederiets aksje endte opp 9,3 prosent til 6,46 kroner – og er dermed opp 17 prosent seneste uke.  

Cleaves-analytiker Joakim Hannisdahl har oppgradert anbefalingen for Awilco LNG og Flex LNG. Kursmålene er dessuten høynet kraftig. Førstnevnte gassaksje steg 1,0 prosent til 2,10 kroner, sistnevnte steg 1,3 prosent til 118,90 kroner torsdag.    

Entra er derimot blitt nedgradert av Goldman Sachs – men endte likevel i pluss.  

Nedgradert er også Adevinta, etter selskapets kvartalspresentasjon. Torsdag endte aksjen i minus.  

Idex Biometrics oppdaterte om sitt partnerskap med Infineon, og ble handlet opp 6,1 prosent til 2,12 kroner.  

Torsdagens vinner ble Insr Insurance Group . Det er ikke kommet noe nytt fra selskapet siden slutten av juni, da det ble kunngjort at Insr-styret vil gjøre alt for å finne en løsning i tråd med Finanstilsynets forventninger . Siden har utslagene i aksjen vært relativt små – inntil det denne uken har tatt helt av. Tirsdag føk aksjen opp 50 prosent, onsdag stupte den 20 prosent, og torsdag føk den opp 25 prosent igjen.  

Zenith Energy endte opp 11,0 prosent til 0,11 kroner. Selskapet har videreformidlet innholdet i en uavhengig evaluering av selskapets 2P-reserver i Italia og Tunisia, som estimeres til 6,274 millioner fat oljeekvivalenter, ifølge TDN Direkt.  

Torsdagens taper ble Ocean Sun , som falt 8,1 prosent til 20,55 kroner. Hittil i år er den ned nær 60 prosent, tynget av hendelsen med et flytende solenergianlegg i Albania.  

Prosafe og Seadrill, som i likhet med Insr har vært rene berg- og dalbanen for investorene de seneste dagene, kompletterer topp tre for aksjene med størst nedgang. Boligriggselskapet endte ned 7,4 prosent til 1,88 kroner, mens John Fredriksen-selskapet falt 7,1 prosent til 6,69 kroner.    

Blant øvrige tungvektere endte DNB flatt på 175,00 kroner, Hydro opp 0,7 prosent til 56,64 kroner og Yara ned 0,6 prosent til 467,50 kroner.      

Scatec steg 1,8 prosent til 236,70 kroner, selv om DNB Markets har gjentatt sin salgsanbefaling og senket kursmålet.  

.