<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Droneselskap skjøt i været etter avtale

Torsdag stengte Oslo Børs i grønt. Droneselskapet Nordic Unmanned skjøt i været etter en rammekontrakt på 208 millioner.

    Publisert 29. juli 2021 kl. 16.31
    Oppdatert 29. juli 2021 klokken 18.44
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 294 ord
    I VÆRET: Nordic Unmanned skjøt i været på børsen etter avtale torsdag. Foto: Nordic Unmanned

               

    Oslo Børs stengte opp 0,58 prosent til 1.138,38 poeng. 

    Ved stengetid på børsen ble et fat nordsjøolje omsatt for 75,14 dollar fatet, opp 0,59 prosent. WTI-oljen var opp 0,60 prosent til 72,80 dollar fatet. 

    Droneselskapet Nordic Unmanned skjøt opp 7,18 prosent etter å ha meldt om rammekontrakt med European Maritime Safety Agency på 208 millioner kroner.

    Kursen i teknologiselskapet poLight kollapset etter en melding om at smarttelefonprosjektet, som ble nevnt i deres førstekvartalspresentasjon, har blitt kansellert. Årsaken til kanselleringen er i følge selskapet relatert til porteføljestrategi. Aksjen toppet taperlisten med en nedgang på 22,27 prosent.

    Til tross for å doble omsetningen og overgå forventningene, falt teknologiselskapet Airthings 3,31 prosent  torsdag. Selskapet sikter seg inn på milliardomsetning innen 2024. Kostnadene økte også betydelig i kvartalet, som førte til en nedgang i resultat. 

    Norsk Hydro hadde en sterk dag på børs og styrket seg 3,32 prosent til det høyeste nivået på over tre år. Selskapet er nå det femte største på Oslo Børs og var torsdag mest omsatt etter Equinor. Kvartalstallene knuste forventningene med over en halv milliard da de rapporterte kvartalstall i forrige uke, og meglerhus anbefaler kjøp etter rekordtallene. Prisene på aluminium, som Hydro produserer, har den siste tiden steget kraftig til det høyeste nivået siden april 2018. Så langt i år Hydro steget 52,91 prosent og er blant aksjene som har steget mest på Oslo Børs.

    DNB Markets kutter kursmålet igjen i småsparerfavoritten Nel . Per dags dato er Nel den mest shortede aksjen på Oslo Børs og spekulanter har shortet over 100 millioner aksjer. Etter å ha steget i flere timer, stengte Nel ned 0,35 prosent.

    Oljeselskapet DNO leverte et driftsresultat langt under analytikernes forventning i andre kvartal. Analytiker Teodor Sveen-Nilsen mener tallene er på den svake siden og tror markedet er skuffet. Likevel endte DNO dagen med en oppgang på 0,32 prosent.