<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Positiv start på New York-børsen etter tirsdagens kalddusj

Onsdagens handel på New York-børsen starter i pluss.

Publisert 29. sep. 2021 kl. 15.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
ONSDAG: Pilen peker opp på New York-børsen. Foto: Bloomberg Mercury

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,5 prosent og står i 14.622,79 poeng mens Dow Jones står i 34.399,92 poeng etter en oppgang på 0,3 prosent. S&P 500 stiger 0,4 prosent til 4.369,27 poeng.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 1,52 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 2,0 prosent til 22,78.

«Nervøsiteten har grepet markedene. Kombinasjonen av børsnedgang og renteoppgang i går gir inntrykk av at markedsaktørene, etter en overraskende godlynt reaksjon på onsdagens Fed-beskjed, i stigende grad erkjenner at det kan bli ruglete når den amerikanske pengepolitikken snart skal strammes inn», skriver DNB Markets i en oppdatering.

Sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets understreker at det pågående dramaet omkring det amerikanske gjeldstaket også bidrar til å tynge stemningen. Samtidig minner hun om at erfaring fra mange tilsvarende episoder i foregående år har vist oss at politikerne finner frem til en løsning i tolvte time

«Såfremt de lange rentene i USA skulle stige videre vil investorene mest sannsynlig fortsette å vekte seg opp i sykliske selskaper, det vil si selskaper innenfor sektorene energi, finans og materialer, på bekostning av vekstselskapene», skriver Roger Berntsen i en rapport fra Nordnet.