Oslo Børs til all-time high og ny Røkke-rekord

Oslo Børs endte i 1.184,29 – ny all-time high. Oljeselskapet Okea og Kjell Inge Røkkes Aker gikk også til nye toppnoteringer.

Publisert 13. okt. 2021 kl. 16.27
Oppdatert 13. okt. 2021 klokken 16.44
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 439 ord
OPPTUR: Konsernsjef i OKEA Svein Liknes kan se aksjen stige til ny all-time high onsdag.  Foto: OKEA

Oslo Børs åpnet ned, men snudde i grønt og endte i ny all-time high onsdag. Hovedindeksen endte i 1.184,29, opp 0,75 prosent, og det ble omsatt aksjer for 5,7 milliarder kroner.

Oljeprisen

Brent-oljen sto da børsen stengte ned 0,5 prosent til 82,86 dollar fatet, mens WTI-oljen var ned 0,6 prosent til 80,05 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 83,20 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.

Oljeprisene faller som følge av at frykt for stigende kull- og gasspriser i Kina, India og Europa vil sakke ned den globale veksten, som igjen vil senke oljeetterspørselen.

Equinor endte ned 0,7 prosent, mens Aker BP var opp 0,7 prosent.

Opptur

Kjell Inge Røkkes Aker gikk til all-time high-notering onsdag, opp 1,8 prosent til 786 kroner. Desert Control, Crayon og Okea til nye rekordnoteringer, i tillegg til seks banker.

Tirsdag varslet Okea at det ikke blir noen utvikling av Vette-funnet sørvest for Stavanger.

– På våre tall har ikke dette så fryktelig mye å si, sier analytiker Anders Holte i Kepler Cheuvreux om konsekvensen av prosjekt-stoppen, i et intervju på Finansavisen TV.

Han tror selskapet vil lansere utbytter innen kort tid. Okea-aksjen steg 7,9 prosent.

Biotekselskapet Ultimovacs klatret 14,1 prosent etter selskapet meldte at 24 måneder med oppfølgingsdata i fase-1 UV1-undersøkelsen nå fortsetter å vise sterke tegn på klinisk respons.

Entra -aksjen klatret 10,8 prosent etter det tirsdag ble kjent at Balder nå eier mer enn en tredjedel av aksjene i selskapet, og svenskene derfor må legge frem et pliktig bud.

Tegningsrettene i Aegas fortrinnsrettsemisjon steg hele 77 prosent. Selskapet vil nå hente fra 12 til 27 millioner kroner og har ambisjon om å doble den nåværende produksjonskapasiteten Kometinvestor Andreas Hofstad og Svend Egil Larsen garanterer minstetegningen på 12 millioner kroner.

Aega-aksjen falt 3,2 prosent. 

Også plastgjenvinningsselskapet Agilyx steg kraftig onsdag, opp 12,3 prosent. 

Harmonychain steg 6 prosent etter det har meldt om terminering av avtalen med et Dubai-basert selskap som hadde tilknytning til en kjent norsk finansakrobat som på tidlig 2000-tall sto bak en av Norges største personlige konkurser noensinne.

I rødt

Videokonferanseselskapet Pexip falt tungt etter en svak oppdatering, og endte ned 18 prosent. Carnegie nedgraderte onsdag sin anbefaling på aksjen.

Alpinistlegende Aksel Lund Svindal har tapt 6 millioner kroner på papiret på få timer

– Jeg trodde tredje kvartal skulle vise en underliggende akselerasjon og det gjorde den ikke. Det øker risikoen i caset, sier Oliver Schüler Pisani, analytiker i Carnegie, til Finansavisen.

Også Pareto-analytiker Fridtjof Semb Fredricsson kutter kursmålet kraftig. Les resten av aksjeanbefalingene i Dagens aksjetips her.

– Forventningene til analytikerne har vært for høye, sier analytiker Øystein Elton Lodgaard i ABG Sundal Collier.

Mintra startet uken med ny guiding for tredje kvartal og hele 2021, og aksjen falt betydelig både mandag og tirsdag. Onsdag svekkes aksjen ytterligere 10,5 prosent.