<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rally i shippingaksje etter ekstrautbytte

Havyard-aksjen skyter opp etter beskjed om ekstraordinært utbytte.

    Publisert 22. nov. 2021 kl. 12.42
    Oppdatert 22. nov. 2021 klokken 15.30
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 496 ord
    FALLER: Panoro-aksjen faller. Foto: Panoro Energy

    Oslo Børs åpnet ned mandag morgen, men har nå snudd opp. 

    Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.227,40, opp 0,38 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 2,5 milliarder kroner.

    I grønt

    Styret i Havyard Group har i dag besluttet å foreslå å dele ut et ekstraordinært utbytte i form av aksjer i selskapets datterselskap Hav Group. Havyard-aksjen skjøt opp over 20 prosent før det nå er innført børspause i aksjen. 

    Kjell Inge Røkkes Aker Carbon Capture har gått som en kule hittil i år og steget hele 85,1 prosent. Nå trekker imidlertid Pareto-analytiker Synne Wesmann i brekket.

    – Vi mener man skal ta et pust i bakken, sier hun til Finansavisen og gir flere grunner til at hun nå nedgraderer anbefalingen til hold. 

    Aksjen stiger likevel 2,1 prosent.

    Telenor stiger 1,9 prosent etter avtalen med C.P. Group om å slå sammen Dtac og True i Thailand.

    Under en telefonkonferanse mandag opplyser Telenors finansdirektør Tone Hegland Bachke at pr. nå ikke er gitt noen forhåndsgodkjenning fra tilsynsmyndighetene myndighetene i Thailand.

    – Aksjen burde kunne stige opp i mot minimum 8 kroner hvis transaksjonen blir noe av, sier han, sier Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets til Finansavisen. Han har regnet på konsekvensene av den potensielle milliardfusjonen for telekomgiganten i Asia.

    Aksjen som mandag stiger mest er Havila Shipping, som nå er opp 19,4 prosent.

    Fredag la selskapet frem kvartalstall som ikke falt i god jord, og aksjen endte da ned 23,9 prosent.

    HydrogenPro , som presenterte tredje kvartal i morges, klatrer nå 6,6 prosent. Selskapet kunne melde at de nå har flere prosjekter på blokka enn tidligere.

    Pareto Securities noterer at de i sum finner rapporten i tråd med forventningene og meglerhuset venter at fremtidig prosjektutvikling vil bli annonsert i kommende kvartal. Meglerhuset har kjøpsanbefaling på selskapet med kursmål 30 kroner pr. aksje.

    I rødt

    Panoro Energy faller tilbake 5,6 prosent på Oslo Børs etter sin fremleggelse av kvartalstall hvor selskapet fikk et resultat før skatt på minus 13,6 millioner dollar i tredje kvartal mot minus 1 millioner dollar i samme periode foregående år.

    Panoro Energy er i ferd med å øke produksjonen mye på grunn av oppkjøpet av eiendeler fra Tullow tidligere i år. Når eiendelene kommer i produksjon er det ventet at selskapet blir lønnsomt og betaler utbytter.

    Forrige ukes slaktoffer Ice Group  faller videre 4,6 prosent. Selskapet varslet torsdag en restrukturering og en mulig kapitalinnhenting på 2,5 milliarder kroner, men uten at den største aksjonæren vil være med. Den siste uken er aksjen ned hele 70 prosent.

    Oljeprisen

    Mandag formiddag kryper oljeprisen opp mot 80 dollar igjen, etter å ha fått seg en skikkelig knekk i forrige uke og brent-oljen stiger 0,6 prosent til 78,97 dollar fatet. WTI-oljen stiger 0,5 prosent til 76,06 dollar pr. fat. 

    Et fat nordsjøolje ble til sammenligning omsatt for 79,25 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

    Grunnen til nedgangen i forrige uke kan i stor grad tilskrives at USA henvendte seg til Kina, Japan og andre storforbrukere av olje, om å bli med på å frigi olje fra de strategiske lagrene.

    Equinor stiger 0,6 prosent, mens Aker BP er opp 2,1 prosent.