<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Markedet har lett etter unnskyldninger til å ta pengene fra bordet

Oslo Børs stupte 3,2 prosent på en bekmørk fredag: – Markedet har lett etter unnskyldninger til å ta pengene fra bordet, sier Sissener. Debutant Edda Wind trosset stupet.

    Publisert 26. nov. 2021 kl. 16.26
    Oppdatert 26. nov. 2021 klokken 16.39
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 552 ord
    BLODRØDT: Jan Petter Sissener, forvalter Sissener AS.  Foto: Eivind Yggeseth

    TRVX         KAHOT

    Virusfrykten herjet på Oslo Børs som fredag endte tungt i rødt. Hovedindeksen falt 3,2 prosent i 1.174,93. Det ble omsatt aksjer for 7,1 milliarder kroner.

    Forvalter Jan Petter Sissener mener markedet har «lett etter unnskyldninger til å ta pengene fra bordet».

    – Markedet har gått veldig bra i år, og det er fire og en halv uke igjen av året. Hvorfor skal investorene putte mer penger i markedet da, undrer Sissener.

    En ny variant av coronaviruset, som gis skylden for en eksplosiv smitteoppblomstring i Sør-Afrika, er det som nå vekker bekymring.

    – Flere taperaksjer har potensial til å bli nyttårsraketter, sier Geir Linløkken i Investtech til Finansavisen.

    Sjefstrateg Erik Bruce sa fredag til Finansavisen at situasjonen helt klart er bekymringsfull . Alfred Berg-forvalter Kristian Tunaal mener det er få trygge havner, men ser likevel kjøpsmuligheter i to sektorer.

    Oljeprisen

    Brent-oljen sto fredag da Oslo Børs stengte ned 8,4 prosent til 75,34 dollar fatet, mens WTI-oljen falt 8,9 prosent til 71,10 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 81,85 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

    – Oljeprisen skal opp igjen, sier Ole-Rikard Hammer i Arctic Securities.

    Han er stadig forsiktig optimistisk til oljeprisen, men advarer mot store svingninger.

    Equinor falt 4,3 prosent på virusfrykten, og meldte fredag om storstilt investering i Oseberg-feltet på 10 milliarder kroner. Aker BP endte ned hele 6,4 prosent.

    Mot strømmen

    Det var ikke mange aksjer som gikk motstrøms fredag, men kreftaksjen Targovax var blant dem. Aksjen steg 17,3 prosent uten at det kom noen nyheter fra selskapet.

    Børsnykommer Edda Wind steg 1,9 prosent på debutdagen. Adm. direktør Kenneth Walland er bull og spår en «hyggelig reise». Havvindserviceselskapet har John Fredriksen og Wilh. Wilhelmsen i ryggen.

    Konsernsjefen var på besøk i dagens sending av Finansavisens Økonominyhetene og avslører at det ikke er i Norge veksten vil skje med det første.

    CSAM Health Group  klatret 8,1 prosent. Selskapet meldte fredag at det økte inntektene med hele 64 prosent i tredje kvartal.

    Kahoot steg 3,6 prosent ettersom det nå kan gå mot en ny periode med oppblomstring for e-læring og hjemmekontor/-skole som følge av virusmuteringen. 

    Knallrødt

    Reiselivsaksjer og oljeaksjer var blant dem som rammes hardest av virusfrykten, men nedgangen var bred også i andre sektorer.

    Kepler-analytiker Lars Devold trosser børsfallet og oppjusterer kursmålet i en fersk analyse av Nordic Semiconductor.

    «Vi hever våre estimater med 16-23 prosent», skriver han i analysen og sender kursmålet opp fra 275 til 375 kroner, hvilket impliserer en oppside på 33,4 prosent fra dagens kurs. Aksjen falt 1,6 prosent.

    Les resten av Dagens aksjetips her.

    Awilco LNG økte bunnlinjen i tredje kvartal og styret vurderer nå å returnere kapital til aksjonærene. Aksjen falt likevel 8,1 prosent.

    Norske Skog  avholdt torsdag kapitalmarkedsdag og meldte om overgangen til produksjon av bølgepapp i Østerrike og Frankrike.

    ABG Sundal Collier skriver at selskapet hintet om en 20-25 prosents prisøkning i fjerde kvartal, noe tallknuserne er enige i. Meglerhuset oppjusterer nå kursmålet fra 45 til 50 kroner og gjentar kjøp. Aksjen falt fredag 3,7 prosent.

    Blant de virusfrykten rammer mest er flyselskapene. John Fredriksens Norwegian ble dagens taper og falt 10,3 prosent, og SAS var ned 3,7 prosent. Flyr falt tilbake 5,9 prosent.

    – Vi tror Norwegian skal stå betydelig høyere til sommeren, selv med turbulens underveis, og derfor holder vi en stor posisjon, sier DNB-forvalter Einar Andre Johansen til Finansavisen, og legger til:

    – Samtidig er vi opportunistiske for å kjøpe mer når vi får troen på at toppen av covid-bølgen er i sikte.