<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rød start på New York-børsen

Fredagens handel på New York-børsen starter i rødt.

    Publisert 7. jan. 2022 kl. 15.35
    Oppdatert 7. jan. 2022 klokken 15.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 177 ord
    FREDAG: Pilen peker ned på New York-børsen. Foto: Bloomberg Mercury

    To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har både Nasdaq-indeksen, Dow Jones og S&P 500 falt 0,2 prosent.

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 1,75 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 1,4 prosent til 19,89.

    «Markedet priser nå inn en svært stor sannsynlighet for at første renteheving kommer allerede i mars, noe som var nærmest utenkelig ved møtet i september og ble ansett som lite sannsynlig etter møtet i november. I tillegg til at forventningene til rentehevinger har kommet opp, dreier diskusjonen seg mye om hva Fed kommer til å gjøre med balansen sin», skriver DNB Markets i en oppdatering.

    199.000 nye arbeidsplasser ble skapt utenfor jordbrukssektoren i USA i desember, viser dagens offisielle arbeidsmarkedsrapport (non-farm payrolls) fra amerikanske statistikkmyndigheter. Rapporten omtales typisk som månedens viktigste nøkkeltall. Konsensus pekte mot at 400.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i desember.

    Ledigheten var ventet å falle fra 4,2 til 4,1 prosent, men endte helt nede på 3,9 prosent. På forhånd påpekte senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote at dagens rapport ikke ville bety så mye for forventningene til Fed fremover.