Rett ned på New York-børsen

Fredagens handel på New York-børsen starter i rødt. 

Publisert 14. jan. 2022 kl. 15.38
Oppdatert 14. jan. 2022 klokken 15.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 252 ord
FREDAG: Pilen peker ned på New York-børsen. Foto: Bloomberg Mercury

Tre minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 0,2 prosent og står i 14.776,02 poeng mens Dow Jones står i 35.770,95 poeng etter en nedgang på 1,0 prosent. S&P 500 faller 0,5 prosent til 4.633,94 poeng.

Omsetningen i detaljhandelen i USA sank i desember med 1,9 prosent på månedsbasis, til 626,8 milliarder dollar, viser foreløpig statistikk for måneden. Ifølge Trading Economics var det ventet flat utvikling fra måneden før. På årsbasis var det en oppgang på 16,9 prosent, mot 18,2 prosent i november.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 1,74 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 6,2 prosent til 21,56.

«Investorene forbereder seg på en periode med stigende renter, både i den korte enden (styringsrenten) og lange enden (10 årige statsrenter). Høyere renter virker negativt på aksjekursene, da disse påvirker nåverdien av selskapenes fremtidige inntekter», skriver Roger Berntsen i en rapport fra Nordnet.

DNB Markets mener den amerikanske sentralbanken går langt i å bekrefte en renteheving i mars.

«Selv om flere Fed-representanter den seneste tiden har tatt til orde for å starte rentehevingene allerede i mars, unnlot Powell å være eksplisitt om tidspunktet i sin høring i Senatet tirsdag. Markedet har likevel blitt stadig sikrere på mars, og fikk dette langt på vei bekreftet i går da erke-due Brainard, som altså er Bidens kandidat som visesentralbanksjef, i sin høring i går sa hun var åpen for å heve styringsrenten allerede i mars», skriver DNB Markets i en oppdatering.

Mandag holder New York-børsen stengt på grunn av Martin Luther King, Jr. Day.