<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bredt fall i USA – Nasdaq ned 1,7 prosent

Mandagens handel på New York-børsen startet i rødt. 

    Publisert 24. jan. 2022 kl. 15.51
    Oppdatert 24. jan. 2022 klokken 20.53
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 274 ord
    MANDAG: Pilen peker ned på New-York børsen Foto: Courtney Crow

    Det brede børsfallet i Asia og Europa sprer seg også til USA mandag.

    Fallet for Nasdaq fortsetter etter teknologiindeksen har falt nær 15 prosent siden nyttår, og la bak seg sin verste uke siden oktober 2020.

    • S&P 500 faller i dag 1,9 prosent
    • Nasdaq er videre ned 1,7 prosent
    • Dow Jones faller 1,7 prosent

    Dette påvirker

    En viktig markedsdriver vil være Feds politiske møte, som avsluttes onsdag. Investorer er ivrige etter å finne ut eventuelle signaler om hvor mye sentralbanken vil heve renten i år og når den starter.

    – Vi er veldig redd for Feds pengepolitikk, men tror ikke det kommer til å ødelegge for den økonomiske gjeninnhentingen, sier Olav Chen, leder for Allokering og Globale Renter i Storebrand Asset Management, til Finansavisen.

    Hedgefondforvalter Dan Niles vil imidlertid utnytte nedturen til å kjøpe aksjer.

    – Så mye som jeg vil hate å gjøre dette, vil jeg nok kjøpe litt aksjer i dag, fordi mennesker er forferdelige investorer, sier Niles og referer til tendensen vi har til å kjøpe nær toppen og selge nær bunnen.

    Investorer forventer en rekke inntektsrapporter fra store tech-selskaper denne uken, inkludert Microsoft, Tesla og Apple. Apple faller 1,47 prosent etter børsåpning og Microsoft faller 1,58 prosent. 

    Bevegelser

    Tesla er rett etter børsåpning ned 8,11 prosent og ligger dermed på 867,46 dollar.

    Siemens Energy stuper fra start og er i skrivende øyeblikk ned 14,32 prosent ettersom selskapet er blitt rammet av begrensninger i forsyningskjeden.

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 1,73 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 14,8 prosent til 33,11.

    De røde tallene fortsetter fra forrige uke og store deler av aksjemarkedet er i korreksjonsmodus.