<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Roligere farvann for investorer

De toneangivende børsindeksene på Wall Street endte med oppgang torsdag. – Mange investorer tenker at det kanskje er roligere farvann, sa investeringssjef Jeff Kilburg.

Publisert 17. mars 2022
Oppdatert 17. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
KONSISTENS: Sjefsinvestor mener det er fint å se konsistens på Wall Street etter den amerikanske sentralbankens renteheving onsdag. Foto: NTB

New York-børsene har svingt mye etter den amerikanske sentralbankens renteheving onsdag, og etter en rød morgen, endte de toneangivende børsindeksene på Wall Street med oppgang torsdag. 

Teknologi-indeksen Nasdaq steg 1,3 prosent til 13.614,78 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen steg 1,2 prosent til 4411,61 poeng. Dow Jones steg 1,2 prosent til 34.480,66 poeng. 

– Vi er på dag tre med potensielle gevinster her, og mange investorer tenker på at det kanskje er roligere farvann, sa investeringssjef Jeff Kilburg til CNBC.

Amazon steg med 2,7 prosent, mens Meta Platforms steg med 2 prosent. Tesla og American Express steg med henholdsvis 3,7 prosent og 3,5 prosent. 

En "ikke-begivenhet"

De amerikanske børsindeksene har hatt en sterk oppgang den seneste uken, da investorene fordøyde de siste nyhetene fra Ukraina og ble komfortable med utfallet av Federal Reserve-møtet.

– Fed-møtet endte med å være en ikke-begivenhet, og å komme forbi det var en stor mental komponent for markedet. Når vi begynner å komme forbi det og innser at usikkerheten i Russland-Ukrania-situasjonen inngår i formelen deres, setter det en kortsiktig  positivitet i markedet. Det er fint og se litt konsistens, sa Kilburg. 

Onsdag kveld besluttet rentekomiteen i den amerikanske sentralbanken å sette opp renten fra 0 - 0,25 prosent til 0,25 - 0,5 prosent. Dette var i tråd med stort sett alles forventninger og første gang renten ble hevet siden 2018.

Oljeprisen stiger

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 2,2, mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, falt med 4,5 prosent. 

Oljeprisen steg med 8,8 prosent til en pris på 103,4 dollar pr. fat.