<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Markedene prøver å finne fotfeste

Stigende oljepris sendte alle de tre toneangivende indeksene på Wall Street ned onsdag. 

Publisert 23. mars 2022
Oppdatert 23. mars 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
FALL: Wall Street endte handelsdagen osndag med et fall etter en økning i oljeprisen og en fortsettelse av den geopolitiske uroen i Øst-Europa. Foto: Bloomberg

(Saken oppdateres)

De store indeksene på det amerikanske markedet falt onsdag etter en økning i oljeprisen på 5,33 prosent. 

Investorer følger også nøye med på nyhetene om krigen mellom Ukraina og Russland. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy ba om mer press på Russland fra andre land nå som konflikten ser ut til å gå i en fastlåst tilstand.

Dow Jones falt med 1,29 prosent til 34.358.

Den bede markedspulsen S&P 500 falt med 1,23 prosent til 4.456. Flere energiaksjer steg onsdag i takt med oljeprisen, hvor Schlumberger og Marathon Oil var blant vinnerne på indeksen, og steg henholdsvis rundt 3 og 2 prosent.

Teknologitunge Nasdaq falt med 1,32 prosent til 13.922. Adobe-aksjen falt med rundt 9 prosent etter at selskapet spådde lavere resultat og inntekter enn forventet i andre regnskapskvartal. Meta og Netflix falt også med henholdsvis 1,47 og 2,20 prosent.

Den 10-årige amerikanske statsrenten passerte 2,41 prosent ved sitt høyeste nivå onsdag og er den høyeste siden mai 2019. Referanserenten har steget siden begynnelsen av uken, da sentralbanksjef Jerome Powell lovte å være aggressiv på inflasjonen, skriver CNBC.

Ustabile markeder

–Markedene prøver fortsatt å finne fotfeste, sa Jack Ablin, investeringssjef i Cresset Capital. 

– Det er veldig vanskelig å prøve å måle hvordan de høyere rentene vil påvirke inflasjonen, økonomien og inntektsveksten, og så legger du på toppen av det en krig som begrenser oljen.

Blant de store kryptovalutaene falt både Bitcoin og Ethereum med henholdsvis 0,80 og 1,19 prosent, mens Elon Musk-favoritten Dogecoin steg med 3,73 prosent.

Gull steg med 1,19 prosent onsdag. Vix-indeksen som er et mål på volatilitet og frykt i markedet steg også med rundt 1,90 prosent.