<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs steg – tre selskaper opp over 20 prosent

Oslo Børs steg 0,1 prosent. På toppen av listen over dagens kursstigninger befinner det seg tre aksjer som har steget over 20 prosent.

    Publisert 5. apr. 2022 kl. 16.32
    Oppdatert 5. apr. 2022 klokken 18.57
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 609 ord
    TIRSDAG: Oslo Børs endte med oppgang på ukens andre handelsdag. Magnus Rørvik Skjølberg

    Etter å ha vært i minus store deler av dagen, hentet Oslo Børs seg inn etter lunsj.  Hovedindeksen endte dagen på 1.266,00, opp 0,1 prosent fra åpning.

    Nye sanksjoner mot Russland skaper trykk i oljemarkedet. Brent-oljen var ved stengetid opp 0,5 prosent til 108,08 dollar pr. fat, mens WTI-oljen steg 0,4 prosent til 103,68 dollar.

    Equinor, Vår Energi og Horisont Energi har fått tilbud om letetillatelser til CO2-lagring på norsk sokkelEquinor falt 0,6 prosent til 328,10 kroner, Vår Energi falt 0,3 prosent til 38,13 kroner, og Horisont Energi steg 6,4 prosent til 83,00 kroner.

    Aker BP falt 0,3 prosent til 334,50 kroner. 

    Styreleder Riulf Rustad i Norwegian Energy Company mener at kursoppgangen på 100 prosent over et år er altfor lite. Han ser på de samlede verdiene i selskapet, og da representerer aksjekursutviklingen en verdiøkning på «bare» 15 prosent. Samtidig er gassprisen 20-doblet. Aksjen steg 4,9 prosent til 326,00 kroner.

    Dagens vinner på børsen ble Havila Shipping, som steg 31,5 prosent til 6,52 kroner på relativt høyt volum, men uten noen åpenbare fundamentale endringer.

    HydrogenPro steg 24,6 prosent til 23,50 kroner. Selskapet meldte i går om en kjøpordre fra Mitsubishi til en verdi over 50 millioner dollar.

    Flyr steg 20,7 prosent til 1,34 kroner. Selskapet skulle ifølge Infront ha publisert driftsresultat for mars i løpet av dagen, men kan se ut som at det har blitt endret til torsdag ifølge selskapets finanskalender.

    Aker Carbon Capture steg 12,9 prosent til 24,50 kroner. Aksjen har den siste måneden steget nesten 80 prosent, og er med det den andre beste aksjen på Oslo Børs i tidsrommet.

    Zaptec steg 4,1 prosent til 43,16 kroner Selskapet publiserte ifølge TDN en kvartalsoppdatering på mandag, og kunne vise til en omsetningsvekst på 82 prosent fra samme periode i fjor. Pareto mener aksjen ser billig ut, men kutter kursmålet fra 90 til 70 kroner.

    Crayon Group Holding falt 11,7 prosent til 141,00 kroner. Storaksjonær solgte 4,4 millioner aksjer i Crayon til kurs 145 kroner pr. aksje.

    5th Planet Games publiserte mandag sin årsrapport, og falt tirsdag 5,8 prosent til 1,20 kroner.

    Sats falt 4,1 prosent til 17,70 kroner. DNB Markets nedjusterer kursmålet fra 22 til 18 kroner ifølge TDN.

    Boligpriser og Russland-sanksjoner

    Tirsdag viste tall fra Eiendom Norge at boligprisene steg med 1,1 prosent i mars 2022. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,0 prosent.

    – Alt tyder på at vi er vitne til et skifte i boligmarkedet fra to år med pandemidrevet etterspørsel og sterk prisvekst. På veien mot normalisering må vi også ta høyde for at høyere inflasjon og høyere rentekostnader vil bite på boligprisene. Ingen ting vokser inn i himmelen, sier Geving.

    April blir avgjørende for boligmarkedet
    Prisoppgangen i mars bidro til at første kvartal ble det sterkeste noensinne, ifølge prisstatistikken til Eiendom Norge. Vi får besøk i studio av sjeføkonom Christian Bjerknes i NBBL. Han tror prisoppgangen vil roe seg utover året, men poengterer at april-utviklingen bli avgjørende. Han forteller også at man ikke bare bør være bekymret for stigende materialkostnader i bransjen, men også faren for materialmangel. 05.04.2022

    EU vil ha nye sanksjoner mot Russland som skal ramme blant annet kull og shipping, kunngjorde EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen tirsdag, skriver NTB.

    De innstrammede sanksjonene kan komme etter rapporter om at russiske styrker står bak drap på sivile i en forstad til Kyiv.

    «Ethvert direkte forbud fra EU mot russisk energiimport vil sannsynligvis sette globale handelsstrømmer i uorden. Russisk gass utgjorde rundt 45 prosent av EUs gassimport og nær 40 prosent av det totale gassforbruket i 2021, mens om lag 2,7 millioner fat pr. dag russisk råolje ble eksportert til EU, eller rundt en fjerdedel av EUs totale import før invasjonen av Ukraina», skriver Platts, ifølge TDN.

    Jens Stoltenberg kom også med uttalelser angående situasjonen. Generalsekretæren venter en ny storoffensiv fra Russland i det østlige og sørlige Ukraina, skriver NTB.

    – Vi ser nå en betydelig bevegelse av styrker vekk fra Kyiv, for å omgruppere, væpne og utstyre. Og de flytter sitt fokus mot øst. De kommende ukene venter vi et ytterligere russisk framstøt i det østlige og sørlige Ukraina for å forsøke å ta hele Donbas og skape en landbro til det okkuperte Krim.