<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det er ikke nødvendigvis noe positivt som skjer

– Det er ikke nødvendigvis noe positivt som skjer, sier Adam Crisafullim etter oppgang på børsindeksene på Wall Street fredag.

Publisert 8. apr. 2022
Oppdatert 8. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
ROLIG: Børsindeksene på Wall Street beveget seg litt opp fredag.  Foto: NTB

Saken oppdateres. 

Børsindeksene på Wall Street steg litt fredag, etter at investorer forbredte seg på strammere pengepolitikk fra Federal Reserve, og markedet gikk mot en tapsuke, ifølge CNBC.

Den industritunge Dow Jones-indeksen klatret 0,4 prosent til 34.723,03 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen  falt 0,2 prosent til 4.488,68 poeng. Teknologi-indeksen Nasdaq endte ned 1,3 prosent til 13.711 poeng. 

Teknologiaksjer har ledet dagens tap da investorer dumpet de mer risikofylte aksjene i påvente av høyere renter som begrenser selskapenes fremtidige resultatvekst. 

Chipprodusenter som Nvidia og Micron, som har slitt på grunn av forsyningskjede-utfordringer og bekymringer om en truende resesjon, falt henholdsvis 4,5 og 1,4 prosent. Tesla, Alphabet og Apple falt henholdsvis 3, 1,9 og 1,2 prosent.

Venter på mer informasjon

Fredagens bevegelser kommer ettersom investorer fortsetter å reagere på en skiftene tone fra Federal Reserve og signaliserer at de vil reagere enda mer aggressivt for å bekjempe inflasjonen. 

– Det er ikke nødvendigvis noe positivt som skjer, eller at kjøpere skynder seg inn i markedet, men investorene har tatt de dårlige nyhetene innover seg, og markedet venter på mer informasjon, skriver Adam Crisafulli fra Vital Knowledge. 

– Vi sitter fortsatt med oppfatningen om at det ikke skjedde noe spesielt denne uken, med unntak av Brainard-kommentarene tirsdag morgen. De seneste dagene har vært en funksjon av å fordøye ordene hennes, sier Crisafulli. 

Den tiårige amerikanske obligasjonsrenten er på 2,7 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, falt med 1,7 prosent til 21,2 poeng. 

Oljeprisen steg med 1,9 prosent til en pris på 97,95 dollar pr. fat.