KjøpLogg inn

Oljeserviceaksje skjøt opp 44 prosent etter milliardkontrakt

Oslo Børs endte opp 0,39 prosent. DOF skjøt opp 44 prosent etter milliardkontrakt med Petrobras. 

Publisert 16. mai 2022 kl. 16.26
Oppdatert 16. mai 2022 klokken 16.57
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 556 ord
STIGER: DOF skjøt opp 44 prosent etter milliardkontrakt med Petrobras. FOTO: Wikimedia Commons

             

Oslo Børs endte opp mandag. Hovedindeksen steg 0,39 prosent til 1.219,44.

Oljeprisen

Brent-oljen stod opp 0,17 prosent til 111,75 dollar fatet da Oslo Børs stengte, mens WTI-oljen steg 0,55 prosent til 111,05 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 110,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

– Investorer har sikret gevinst etter fredagens kraftige oppgang. Likevel forventes oljeprisen å holde seg nær dagens nivåer på rundt 110 dollar pr. fat gitt det planlagte forbudet fra EU mot russisk olje og den trege økningen i OPEC-produksjonen, sier Naohiro Niimura, i Market Risk Advisory, ifølge TDN Direkt. 

Equinor sank 0,23 prosent, mens Aker BP klatret 1,8 prosent.

I grønt

Endur steg mandag til 22 prosent og kunne handles til 0,67 kroner. Fredag kom nyheten om at toppledelsen i industriselskapet hadde lastet opp med aksjer. Selskapet doblet EBITDA og hadde sterke tall første kvartal. Mandag kjøpte også Ketil Skorstad 600.000 aksjer i Endur. 

DOF ble tildelt flere kontrakter av Petrobras til en samlet verdi av rundt 2,5 milliarder kroner. 

Aksjen steg elleville 44 prosent til 3,47 kroner. 

Kepler Cheuvreux hevet mandag kursmålet på Frontline-aksjen, samtidig som analytiker Anders Karlsen gjentok sin kjøpsanbefaling.

– Markedet bedrer seg, og det vil også påvirke verdien på skipene. Med en høy gearing vil det gi god uttelling for Frontline, sier Karlsen til Finansavisen. 

Aksjen steg mandag 4,9 prosent til 82,85 kroner.

Nordea Markets økte kursmålet sitt for Grieg Seafood etter at selskapet leverte sitt beste resultat i et første kvartal noensinne på fredag. 

Meglerhuset har Grieg som sitt toppvalg i sektoren for investorer med risikoappetitt, og mener selskapet har den beste eksponering mot et sterkt laksemarked.

Aksjen endte opp 3,3 prosent til 133,30 kroner mandag, 

Vow steg 6,4 prosent til 26,74 kroner, etter melding om at de har sikret seg den største enkeltstående landbaserte kontrakten i selskapets historie.

Solstad Offshore steg 7 prosent til 40,30 kroner ved børsslutt mandag. Hittil i år er imidlertid aksjen opp over 580 prosent. Fredag flagget Christen Sveaas' Kistefos et eierskap på 4 millioner aksjer i rederiet, der Kjell Inge Røkkes Aker Capital er største aksjonær.

I rødt

Crayon sank 2,6 prosent til 130,20 kroner. Softline kvittet seg med millionvis av aksjer i Crayon mandag for å redde seg selv fra pengeproblemer.

Elliott Jones i Nordea Markets har vinglet mellom mellom høyt og lavt i Quantafuel . Mandag nær halverte han kursmålet på aksjen og ropte selg. Lav utnyttelse på plastforbrenningsanleggene og høyere kostnader gjorde at Quantafuels førstekvartalstall var på nedsiden av det analytikerne forventet.

Mandag falt aksjen med 2,2 prosent til 11,98 kroner, hittil i år er den ned hele 66 prosent. Fra toppen på 78,90 kroner i januar 2021 er kursen ned 85 prosent.

Blant tungvekterne falt Norwegian 4,8 prosent ned til 10,36 kroner. Selskapet la fredag frem sine førstekvartalstall, og DNB Markets nedjusterer mandag sitt kursmål på aksjen fra 13 til 12 kroner. Meglerhuset anbefaler imidlertid fortsatt kjøp.

«Meglerhuset peker på at aksjen handler til historiske P/E-nivåer på 11. På kort sikt tror meglerhuset et potensielt oppgjør inkludert en avtale om ordre på nye fly kan øke verdien med over to kroner pr. aksje», det skriver TDN Direkt.

Belships er høyt på taperlisten med en nedgang på 6,3 prosent til 23,70 kroner, etter at aksjen mandag noteres eks. utbytte på 2,25 kroner. Belships la i forrige uke frem rekordresultater for første kvartal.

Nykode Therapeutics , hvor Jan Haudemann-Andersen sitter på 13 prosent aksjene, har mandag lagt frem sine førstekvartalstall. Aksjen falt 4,4 prosent til 29,64 kroner.