<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsnykommer stiger 225 prosent i debuten

Inify Diagnostics skyter opp første handelsdag.

    Publisert 20. juni 2022 kl. 13.06
    Oppdatert 20. juni 2022 klokken 14.10
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 431 ord
    RETT OPP: Fredrik Palm, adm.direktør i Inify. Foto: Iván Kverme

           

    Oslo Børs falt i åpningen mandag, men har nå snudd opp.

    Rundt kl. 13.00 står hovedindeksen i 1.205 opp 0,75 prosent.

    – Men vi finner trøst i at vi ikke ser noen tegn til de utslagene i byggeaktiviteten eller bedriftenes investeringer som tidligere har ført til flerårige og dype resesjoner, understreker sjefstrateg Karen Ward i J.P. Morgan.

    Omfavner oljeaksjer, men er skeptisk til oljeservice
    Aksjesjef Leif Eriksrød i Alfred Berg har lastet opp i så mye oljeaksjer han kan siden i fjor. Han ser ingen grunn til å selge ennå. Vi snakker også om oppturen i oljeservice den siste tiden, de høye lakseprisene og om retail nå er en skummel sektor.

    Opptur

    Bjørn Rune Gjelstens Ultimovacs meldte mandag morgen om positive nyheter om sin kreftvaksine. Aksjen er opp 12,4 prosent til 73,40 kroner.

    Inify Laboratories, som er en diagnostikkvirksomhet skilt ut av ContextVision, er fra i dag notert på Euronext Growth. Aksjen fyker rett opp 225 prosent til 13,0 kroner.

    – Det handler om effektiv og sikker kreftdiagnostikk. Jeg begynte med prosjektet om å skape et eget helseselskap, for to år siden. Det er basert på en ekstrem kraftig teknologi – ikke bare programvare, men hele tjenesten kreftdiagnostikk, på ett laboratorium, sier Inify-sjef Fredrik Palm til Finansavisen.

    I en ny analyse ser meglerhuset Carnegie oppside i oljeselskapet Okea, og setter kursmålet til 60 kroner. Aksjen stiger med 2,39 prosent.

    Les resten av Dagens aksjetips her.

    HAV Groups datterselskap Norwegian Electric Systems har blitt tildelt kontrakter av Volstad Maritime. HAV Group-aksjen er opp 3,57 prosent til 14,50 kroner.

    Borgestads datterselskap Höganäs Borgestad Holding har blitt enig med Nordea om en forlengelse av lån. Borgestad klatrer 5,41 prosent til 2,34 kroner.

    I rødt

    Meglerhuset Kepler Cheuvreux nedgraderer XXL fra hold til reduser med et kursmål på fem kroner pr. aksje. Aksjen faller i dag 5,82 prosent til 6,55 kroner.

    Fallet tiltok da selskapet tirsdag forrige uke kom med resultatvarsel for andre kvartal, der selskapet kunngjorde et kraftig kutt i forventet inntekt grunnet svekket forbrukersentiment.

    Samme meglerhus oppgraderer tørrbulkgiganten Golden Ocean, og skriver at de forventer at transportmarkedet for tørrlast vil levere gode resultater, blant annet på bakgrunn av begrenset flåtevekst. Aksjen faller 1,33 prosent.

    Både TGS og Magseis Fairfield melder nå om forlengelse av jobber. TGS-aksjen faller 0,53 prosent til 150,90 kroner, mens Magseis er opp 1,42 prosent til 5,73 kroner.

    Oljeprisen

    Brent-oljen er mandag ned 0,61 prosent til 112,43 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,71 prosent til 107,69 dollar fatet.

    Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 116,04 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

    – Det er helt klart at i øyeblikket så er det makrofaktorer som driver oljeprisene fremfor fundamentale faktorer, som fortsatt er støttende, sier råvaresjef Warren Patterson i ING, ifølge TDN Direkt.

    – For oljeprisene lover ikke utsikter til en amerikansk resesjon godt, ettersom USAs økonomiske formuer historisk har vært nøkkeldriveren for globalt BNP samtidig som oljeetterspørselen har vært nært knyttet til utviklingen i økonomien, skriver Arctic Securities, ifølge TDN Direkt.

    Equinor handles flatt, mens Aker BP er ned 0,89 prosent til 376,60 kroner.