KjøpLogg inn

Børsene i Hongkong og Shanghai styrkes

Det er blandet stemning på børsene i Asia torsdag morgen.

Publisert 23. juni 2022 kl. 06.40
Oppdatert 23. juni 2022 klokken 06.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
Foto: NTB

I Japan faller Nikkei 0,32 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,25 prosent.

Shanghai Composite i Kina stiger derimot 0,57 prosent, Hang Seng i Hongkong er opp 0,96 prosent, mens Kospi i Sør-Korea svekkes 1,00 prosent.

I India klatrer Sensex 0,70 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,22 prosent, og Straits Times i Singapore styrkes 0,62 prosent.

Mulig resesjon

Investorene fortsetter å overvåke resesjonsbekymringene, skriver CNBC.

Sjeføkonom i ACY Securities, Clifford Bennett, sier til nettstedet at det har vært sterke forsøk på å kjøpe på bunn, men at markedet bare har vært i stand til å handle sidelengs. 

– De daglige prosentvise endringene høres store ut på oppsiden når det skjer, men dette er et relativitetsspill, og på det grunnlaget har rallyene mildt sagt vært beskjedne, sier han, og legger til at de grunnleggende utsiktene i bakgrunnen fortsetter å forverres.

Den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell sa onsdag kveld til kongressen at Federal Reserve er «sterkt forpliktet til å få inflasjonen ned igjen». 

«Det er ikke i det hele tatt vårt tiltenkte utfall, men en resesjon er absolutt en mulighet, og ærlig talt har hendelsene rundt om i verden de siste månedene gjort det vanskeligere for oss å oppnå det vi ønsker, som er 2 prosent inflasjon og et fortsatt sterkt arbeidsmarked», sa Powell.