KjøpLogg inn

New York-børsen vingler

Mandagens handel på New York-børsen startet i pluss. Etter over to timers handel vingler fortsatt markedet. 

Publisert 27. juni 2022 kl. 15.33
Oppdatert 27. juni 2022 klokken 18.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 315 ord
MANDAG: Det har vært en nervøs start på New York-børsen. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,6 prosent og står i 11.675,02 poeng mens Dow Jones står i 31.571,07 poeng etter en oppgang på 0,2 prosent. S&P 500 stiger 0,3 prosent til 3.924,25 poeng.

Oppdatert klokken 18:55: Dow Jones og S&P 500 stiger 0,1 prosent mens Nasdaq er ned 0,3 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,20 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 3,7 prosent til 28,24.

Pfizer melder at selskapets forbedrede Covid-19-booster kan gi bedre beskyttelse mot det supersmittsomme omicron-viruset, samtidig som endringen kan gjøres på en trygg og effektiv måte. Aksjen stiger 0,1 prosent.

Foreløpige tall viser at ordreinngangen på varige goder økte med 0,7 prosent på månedsbasis i mai. Ifølge Trading Economics var det ventet en oppgang på 0,1 prosent.

«Noe av det som letter stemningen, er nye signaler om at veksten tar seg opp igjen i Kina som resultat av lettelser i coronarestriksjonene. For øvrig ser markedet spent frem mot sentralbanksymposiet til ESB; på onsdag blir det paneldebatt mellom Powell, Lagarde og Bailey», skriver Handelsbanken i en rapport.

Før helgen meldte Financial Times at Goldman Sachs anser sannsynligheten for resesjon i løpet av de kommende to årene på hele 48 prosent, med 30 prosent mulighet for at det skjer allerede i år. Moody’s Analytics anslår sannsynligheten til 40 prosent for resesjon i USA det kommende året.

Fed

For nesten to uker siden hevet den amerikanske sentralbanken renten med 75 basispunkter, samtidig som sentralbanksjef Jerome Powell indikerte at neste heving kan bli like stor.

«De kraftige hevingene viser tydelig at Fed er sterkt på etterskudd, og ikke kan avvente effektene på økonomien. Det i seg selv øker åpenbart faren for at medisinen mot inflasjonen blir for sterk. Uansett er det vanskelig å se hvordan Fed skal få inflasjonen ned uten at ledigheten øker, noe som nesten alltid er ensbetydende med resesjon», skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i en oppdatering fra DNB Markets.