KjøpLogg inn

Wall Street hentet seg inn før stengetid

Etter flere turbulente svingninger endte New York-børsens toneangivende indekser opp på samme nivået de startet.

Publisert 29. juni 2022 kl. 22.07
Oppdatert 29. juni 2022 klokken 22.20
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 547 ord
ONSDAG: De toneangivende indeksene endte der de startet. Bloomberg

Drøyt halvveis inn i dagens handel begynte Wall Street å stige. Like før stengetid snudde det derimot nedover, og New York-børsens toneangivende indekser endte som følger:

  • S&P 500 falt 0,1 prosent til 3.818,70.
  • Nasdaq falt 0,03 prosent til 11.177,89.
  • Dow Jones steg 0,3 prosent til 31.027,92.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten falt til 3,095 prosent, mens VIX-indeksen falt 0,8 prosent til 28,13.

Bevegelser

Det kriserammede kosmetikkselskapet Revlon hadde en solid opptur på børsen grunnet en stor short-interesse etter konkursmeldingen tidligere i juni. Onsdag falt aksjen 17,00 prosent, og er nå ned over 40 prosent for uken.

Varehandelskjeden Bed Bath & Beyond stupte 23,6 prosent, etter at selskapet rapporterte skuffende kvartalstall, samtidig som at kjeden melder at adm. direktør Mark Tritton slutter i selskapet.

Cruiseselskapet Carnival får kursmålet sitt halvert av Morgan Stanley, samtidig som at storbanken nevner at aksjen har potensialet til å miste all verdi, ifølge CNBC. Aksjen falt 14,1 prosent.

Det sosiale nettverket Snap annonserte at de vil rulle ut en abonnementsbasert tjeneste kalt Snapchat+, ifølge CNBC. Aksjen steg 1,7 prosent.

Elbilprodusenten Tesla melder om at de sier opp 200 ansatte, samtidig som at Goldman Sachs forventer dårligere resultater fra selskapet, ifølge CNBC. Aksjen falt 1,8 prosent.

Amazon blir oppgradert av Redburn-analytiker Alex Haissl, som ser hele 140 prosent oppside i aksjen. Aksjen steg 1,4 prosent.

Storbanken Goldman Sachs oppgraderes av Bank of America, som setter kursmål på 380 dollar. Aksjen steg 1,3 prosent.

Atlantic Equities hever kursmålet og gir McDonald's en «overvekt»-anbefaling. Aksjen steg 0,7 prosent.

Den kinesiske elbilprodusenten NIO falt 2,2 prosent, etter at en rapport hevder at selskapet rapporterer falske og oppblåste regnskapstall, ifølge Marketwatch.

Olje og krypto

Futures-kontraktene på olje for august falt noe før stengetid på New York-børsen. Ved stengetid ble et fat nordsjø-olje omsatt for 115,50 dollar, ned 2,1 prosent for dagen. WTI-oljen falt 2,00 prosent til 109,50 dollar.

«Reservekapasiteten er veldig lav, etterspørselen er fortsatt i ferd med å komme seg. Så med det, også usikkerheten rundt krigen i Ukraina og sanksjoner som kan komme fra den, er det en god sjanse for at vi vil gå i møte med en turbulent periode», sa Shells adm. direktør, Ben van Beurden, ifølge Bloomberg.

Det ble en bred nedgang blant kryptovalutaer. Ripple, Polkadot og Ethereum falt henholdsvis 2,9, 4,5 og 3,8 prosent. Bitcoin steg 0,2 prosent, til en pris på 20,307 dollar per mynt.

Tek-investoren Michael Saylor er fortsatt bull på kryptovaluta, og meldte onsdag at hans selskap MicroStrategy har kjøpt krypto for nesten 100 millioner kroner i løpet av de siste to månedene, ifølge Bloomberg.

Makro

Tall for de amerikanske oljelagrene viser at lagrene falt med 2,8 millioner fat forrige uke, mens de siste tallene for USAs BNP i første kvartal viste en fortsatt tilbakegang.

Jerome Powell kom tidligere onsdag med en dårlig nyhet for de som hadde håpet på det mange har referert til som en «myk landing». Under ECSs konferanse i Portugal nevnte sentralbanksjefen at deres hovedprioritet er å få inflasjonsnivået ned til 2 prosent, og at dette innebærer en risiko for å sende økonomien inn i en resesjon.

Clevelands Fed-sjef Loretta Mester er enig med Powells syn i å heve rentene, og ønsker selv å heve renten med 75 basispunkter ved neste møte i juli.

JPMorgan skriver onsdag at Feds aggressive fremgangsmåte, kombinert med nedgangen i BNP, gjør at de nå tror det er en stor sannsynlighet for at økonomien glir inn i en resesjon i løpet av året, ifølge Marketwatch.