<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solkraft, kvartalstall og Musk

To amerikanske butikkjeder slo analytikernes svært lave forventninger, mens First Solar tjener på Bidens skattepakke. Twitter-kursen falt derimot.

Publisert 30. aug. 2022
Oppdatert 30. aug. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 272 ord
UTVIDER VIRKSOMHETEN: Nye skatteregler for fornybar energi-prosjekter motiverer First Solar til å investere 1,2 milliarder dollar i ny kapasitet. Foto: Bloomberg

Etter et par dager med børsfall pekte pilene tirsdag oppover i flere av de internasjonale aksjemarkedene. Amerikanske First Solar var ved firetiden opp med 5 prosent etter å ha meldt at det skal investeres 1,2 milliarder dollar i ny kapasitet. Produsenten av solpanelteknologi skal blant annet bygge en ny fabrikk sørøst i USA. Selskapet hevdet tidligere i år at det neppe ville utvide virksomheten i år, men fordelaktige skatteregler i Bidens nye «inflasjonsreduksjonspakke» har endret planene.

Butikkjedene Best Buy og Big Lots var på sin side opp med rundt 6 prosent. Begge slo analytikernes topp- og bunnlinjeestimater, hovedsakelig som følge av at forventningene på forhånd var svært lave. Best Buy, som selger konsumerelektronikk, opplevde et omsetningsfall på 13 prosent, mens svekkelsen for billigbutikkjeden Big Lots var på 8 prosent. Ledelsene skyldte som vanlig på at skyhøy matvare- og energiinflasjon har redusert husholdningenes kjøpekraft. Toppsjefen i Big Lots snakket imidlertid om å tilpasse seg utviklingen blant annet ved å promotere varer på billigsalg. Hittil i år er børsverdien av de to detaljistene ned med henholdsvis 23 og 52 prosent.

Twitter fikk tirsdag et kursfall på mer enn 1 prosent som følge av at Elon Musk nok en gang formelt avlyste sitt planlagte oppkjøp av selskapet. Første gang var tidlig i juli, og det ble da vist til manglende informasjon om kvaliteten av Twitters brukere, hvorav mange tilsynelatende er elektroniske roboter.

For øvrig la Kinas versjon av Google, Baidu, frem uventet sterke tall for andre kvartal. En innhenting i reklamemarkedet bidro til overraskende høye inntekter i perioden. I tillegg økte etterspørselen etter skybaserte løsninger. Ved firetiden var kursen på selskapets USA-noterte aksjer likevel ned med 7 prosent.