<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Optimisme på New York-børsen før onsdagens Fed-nyheter

Onsdagens handel på New York-børsen starter i pluss. Klokken 20.00 kommer rentedommen fra den amerikanske sentralbanken.

Publisert 21. sep. 2022
Oppdatert 21. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
ONSDAG: Markedet venter spent på kveldens nyheter fra den amerikanske sentralbanken. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,4 prosent og står i 11.471,93 poeng mens Dow Jones faller 0,6 prosent til 30.899,78 poeng. S&P 500 stiger 0,7 prosent til 3.881,31 poeng.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,54 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 0,4 prosent til 27,04.

Onsdag kveld rettes oppmerksomheten mot rentedommen fra den amerikanske sentralbanken, hvor det er ventet en ny heving på 75 basispunkter. Handelsbanken understreker at det er en viss risiko for at Fed hever med et helt prosentpoeng.

«Renteforventningene har virkelig har fått fart i det siste. I første omgang etter at en rad av Fed-representanter hadde vært ute og pratet renteforventningene opp. Ikke minst Powell selv, i forbindelse med årets JacksonHole symposium. Men renteforventningene fikk virkelig fart etter forrige ukes inflasjonssjokk, skriver sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i en rapport.

Foruten rentebeskjeden mener Gonsholt Hov at det blir viktig å følge med på hva Fed sier om fremtidsutsiktene.

«Ettersom Fed er i møte-for-møte modus, vil vi neppe få noen presise føringer på størrelsen på de neste renteøkningene. Men vi skal uansett følge nøye med på median-prognosene for styringsrenten fremover, de såkalte dot-plots, som vil kunne gi en indikasjon på hvor mye videre fremskynding som er igjen», skriver sjeføkonomen.