<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

New York-børsen henter seg inn

Stemningen letter på Wall Street, og Dow Jones har hentet inn nesten alt det tapte. Macy's spretter opp over 12 prosent på sterke tall (oppdatert 18.22).

Publisert 17. nov. 2022
Oppdatert 17. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 385 ord
TORSDAG: New York-børsen åpner i rødt. Foto: Bloomberg

Wall Street henter seg inn etter markant fall i åpningen. Dow Jones er nå bare marginalt ned til 33.535,38, mens Nasdaq faller 0,5 prosent til 11.084,30 og den bredere S&P 500-indeksen 0,6 prosent til 3.921,26.

«Fryktindeksen» VIX legger på seg 1,5 prosent til 24,48.

Den 10-årige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,78 prosent, mens «2-åringen» spretter opp i 4,47 prosent og øker frykten for at høyere renter vil sende amerikansk økonomi inn i resesjon.

Sjefen for St. Louis Fed, den velkjente «rentehauken» James Bullard, sa i en tale torsdag at «styringsrenten ennå ikke er i en sone som kan vurderes som tilstrekkelig restriktiv.»

«Endringen i pengepolitikken ser ut til å ha hatt bare begrenset effekt på observert inflasjon, men prisingen i markedet antyder at desinflasjon er ventet i 2023, fortsatte Bullard ifølge CNBC.

Macy's rett opp på tall

Salesforce er den tyngste Dow-komponenten med nesten 4 prosent fall, mens Caterpillar, Walt Disney, Home Depot, Dow og 3M trekker ned 2-3 prosent.

På den positive siden utmerker Cisco Systems seg med nesten 4 prosent oppgang etter sterke kvartalstall.

Ellers i markedet utmerker Alibaba seg med over 8 prosent oppgang, også det etter tall. Resultatet var bedre enn ventet, mens inntektene skuffet noe. Netthandelsgiganten har også utvidet sitt tilbakekjøpsprogram.

Varehuskjeden Macy's spretter for øvrig opp over 12 prosent etter en overbevisende kvartalsrapport.

Philly Fed skuffet stort

222.000 amerikanere søkte om ledighetstrygd for første gang i ukesperioden frem til og med 12. november, viser nye ukentlige tall fra USAs arbeidsdepartement. Ifølge Trading Economics var forhåndsforventningen på 225.000. 

Antallet amerikanere som fortsetter å motta ledighetstrygd – såkalte continuing claims – var 1.507.000 pr. 5. november. På forhånd var det ventet en måling på 1.500.000.

Tall offentliggjort torsdag viser at Philadelphia Federal Reserve Banks indeks (Philly Fed) kom inn på minus 19,4 i november, ned fra minus 8,7 i oktober. Konsensus pekte mot en indeks på minus 6,2. Indeksen indikerer månedlig aktivitetsnivået både i næringslivet generelt og på fabrikkene i Philadelphia-regionen.

– Forbrukeren holder koken

«Den amerikanske forbruker holder koken. Foreløpig. Gårsdagens tall for detaljomsetningen i oktober var sterke, og understreker inntrykket om at forbruket holder seg oppe tross høy inflasjon, fallende reallønninger og høyere renter», skriver DNB Markets i en rapport.

Fed-representantene har i det siste vært tydelige på at jobben med å få kontroll på inflasjonen ikke er unnagjort. Handelsbanken skriver i en oppdatering at stadig flere signaliserer at tempoet i renteøkningene nå kan tas noe ned.