Oppkjøpsraid gir rekordkvartal

Norconsult-sjef Per Kristian Jacobsen har foretatt 13 oppkjøp så langt i år.

GÅR PÅ SKINNER: Bybanen i Bergen er blant prosjektene i Norconsults portefølje. Foto: NTB Scanpix

Det rådgivende ingeniørselskapet Norconsult fikk en omsetning på 1.314 millioner kroner i årets tredje kvartal, som er en oppgang på 8,8 prosent fra samme kvartal i fjor. Driftsresultatet endte på 132 millioner, mot 94 millioner i fjorårets tredje kvartal. 

Begge deler er rekord for tredje kvartal.

– Resultatet er drevet av både organisk vekst samt effekten av oppkjøp gjort i 2018 og 2019. Høy aktivitet og god prosjektgjennomføring bidrar også til resultatene, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen.

Organisk underliggende vekst var på 11 prosent i kvartalet, målt i brutto omsetning. 

Norconsult

(Mill. kr.)3. kv./193.kv./18
Driftsinntekter1.3141.207
Driftsresultat13294

I løpet av årets ni første måneder har selskapet hatt en omsetning på rett under 4,5 milliarder kroner, mot rett under 3,8 milliarder i samme periode i fjor. Driftsresultatet har økt fra 298 millioner i perioden januar til og med september i fjor til 367 i samme periode i år. 

Flere oppkjøp

Jacobsen opplyser til Finansavisen at selskapet har foretatt 13 oppkjøp så langt i 2019. 

– Vi har investert betydelig i å styrke kjernevirksomheten etter å ha solgt et kontorbygg i Sandvika i fjor.

Blant oppkjøpene selskapet har gjennomført, er kjøpet av Norges største selvstendige rådgivende ingeniørselskap innen elektronikk, ECT, kjøpet av Borealis Arkitekter i Tromsø og kjøpet av Øvre Romerike Prosjektering. 

MANGE OPPKJØP: Per Kristian Jacobsen, konsernsjef i Norconsult. Foto: Eivind Yggeseth

– Hvordan er planene for oppkjøp fremover?

– Nå har vi hatt en periode med relativt mange oppkjøp. Vi går inn i en periode hvor vi skal få dette til å fungere på en skikkelig måte, både med tanke på mennesker, organisasjon, prosjektgjennomføring og de synergier vi har som mål å oppnå. Som en konsekvens av dette vil vi trykke litt lettere på gasspedalen når det gjelder oppkjøp den neste tiden, sier Jacobsen.

Blant prosjekter Norconsult har i porteføljen, finner man ny lufthavn i Bodø, intercitystrekningen Drammen–Kobbervikdalen, nytt protonbygg ved Radiumhospitalet i Oslo, Hammerfest sykehus, Bybanen i Bergen og det videre arbeidet med ny E39 mellom Kristiansand vest og Mandal øst.