Ny kontrakt i Trondheim for Veidekke

Veidkke skal bygge et kunstsenter som er en gave fra Kjell Erik Killi Olsen til Trondheim by.

SIKRER KONTRAKT: Logoen til Veidekke Foto: Gorm Kallestad

Veidekke har signert kontrakt med Kjøpsmannsgata Ung Kunst AS om å bygge et miljøsertifisert kunstsenter i Trondheim sentrum, kommer det frem i en børsmelding mandag. Oppdraget har en verdi på 113 millioner kroner ekskl. mva. 

Byggearbeidene starter i januar med planlagt ferdigstillelse i september 2021.

- Vi takker så mye for tilliten og er stolte over å ha blitt valgt til å bygge et kulturbygg som kommer til å bety mye for kunstnere og kulturlivet i Trondheim, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelag. 

Kjøpsmannsgata Ung Kunst er en gave på 175 millioner kroner fra billedkunstneren Kjell Erik Killi Olsen til Trondheim by.

Kunstsenteret vil ligge i Kjøpmannsgata 36-38 og bli på cirka 3.300 kvadratmeter. Det skal romme utstillingslokaler, kunstverksteder, magasiner, scene, serveringslokaler, egne kontorer og utleiekontorer samt en skulpturpark på taket.