<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

100 mill. for Veidekke

Kontrakten har en verdi på cirka 100 millioner kroner.

    Publisert 21. jan. 2020 kl. 13.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 218 ord
    KLART OM DRØYT ÅR: Stord Helsepark blir et helsesenter med allmennleger, spesialisttjenester, tannklinikk, fysioterapeut, kiropraktor og naprapat pluss helserelatert handel, kafé og treningssenter. Illustrasjon: Veidekke

    Veidekke har inngått en kontrakt med Borggata Futurum for oppføring av et næringsbygg i Leirvik sentrum på Stord, opplyses det i en melding. Nåværende bebyggelse på den aktuelle adressen, Borggata 5-9, skal totalrenoveres og bygges på med nye etasjer.

    Verdien av oppdraget oppgis til rundt 100 millioner kroner.

    I det nye bygget skal flere helsetjenester samles under ett tak, inkludert allmennlege, spesialisttjenester, tannklinikk, fysioterapeut, kiropraktor og naprapat. Det blir også helserelatert handel, kafé og treningssenter, samt kantine og møte- og kurslokaler for de som skal jobbe i bygget.

    Ferdig i 2021

    Bygget, kalt Stord Helsepark, blir på nær 6.000 kvadratmeter fordelt på seks etasjer, ifølge Veidekke.

    I tillegg kommer parkeringsanlegg for biler og sykler i to etasjer under bakken.

    Arbeidene starter i begynnelsen av mars. Den nye helseparken ventes å stå klar for åpning i løpet av våren neste år.

    Oppdragsgiver, Borggata Futurum, eies 50/50 av Thore Liverøds Alfa Eiendom og KA Finans, som eies av Kurt Arne Tyse.

    Fyller ordreboken

    Stord-oppdraget er det andre oppdraget Veidekke melder om på få timer.

    Entreprenørkonsernet meldte tirsdag morgen om et oppdrag datterselskapet Arcona har fått i Stockholm, der et industribygg skal bygges om til miniboliger for cirka 200 millioner svenske kroner.

    Veidekke har også meldt at den internasjonale organisasjonen CDP har gitt konsernet toppkarakteren A for arbeidet med klimarapportering – for andre år på rad.