Nye Veier lanserer milliardkontrakt på E39 mellom Stavanger og Kristiansand

Kontrakten har fastpris satt til 3 milliarder kroner.

UTBYGGING I SØR: Her fra utbyggingen av E39 mellom Kristiansand og Mandal i november i fjor. Foto: Nils Bernt Ringe/Nye Veier
Bygg og anlegg

Nye Veier har torsdag åpnet konkurransen om kontrakten for bygging av ny E39 fra øst til vest i Lyngdal kommune, mellom Stavanger og Kristiansand.

– Denne kontrakten gir store muligheter for lokale virksomheter og internasjonale entreprenører. Målet er å signere kontrakten i mai og starte anleggsarbeidet sommeren 2021, sier prosjektsjef Harald J. Solvik i en pressemelding.

Kontrakten er basert på fast pris, og verdien er satt til 3 milliarder kroner. Denne er definert ut fra en reguleringsplan som ble vedtatt av Lyngdal kommune i juni.

Eggekartonglandskap

Solvik varsler at det blir et utfordrende prosjekt:

– Vi skal bygge ti kilometer motorvei gjennom et landskap som ligner på en eggekartong. Her er det åser med tunneler og daler som krysses med høye broer.

Det er ventet at den nye veien skal åpnes i 2024.

Entreprenører som vil delta i konkurransen, må søke om kvalifisering innen 5. oktober.

– Mange ulykker og omkomne

Den som vinner, vil også få garantiansvar for veien i 20 år.

– Ny E39 vil bety mye for mange trafikanter, som kjører mellom Kristiansand og Stavanger. Dette er en strekning med mange ulykker og mange omkomne, sier Solvik.

– Midtdeler, slakere svinger og bakker og bedre sikkerhet utenfor kjørebanene kommer til å redusere konsekvensene av ulykkene. Det er et godt resultat av motorveien.

nye veier
e39
lyngdal
kristiansand
stavanger
harald j. solvik
Nyheter
Børs
Bygg og anlegg