Hoppet av BCG – startet i byggebransjen

– Etter noen kaotiske runder ble jeg overbevist om at det måtte finnes en smartere måte å organisere byggeprosesser på, sier Byggstart-gründer Martin Hæreid.

SATSER NORDISK I HUNDREMILLIARDERSMARKED: – Byggefirmaenes problem er at de bruker mye tid på å gi tilbud på forespørsler som aldri blir noe av, sier Martin Hæreid (i midten). Til  venstre er medgründer Andreas Jebsen og til høyre Giedrius Poderys i G M Bygg. Foto: Anders Horntvedt
Bygg og anlegg

– Ideen dukket opp etter at jeg hadde vært gjennom et par byggeprosjekter privat. Etter noen kaotiske runder med flere håndverkerfirmaer inne ble jeg overbevist om at det måtte finnes en smartere måte å organisere byggeprosesser, på sier Martin Hæreid (34), produktsjef i Byggstart og sivilingeniør fra NTNU med industriell økonomi i ryggsekken.

Sammen med kollegene Andreas Jebsen (34) og Håkon Hortemo (34) hoppet han i 2016 av fra konsulentselskapet BCG for å begynne i byggebransjen. 

Ikke for å snekre selv, men for å koble privatpersoner og borettslag som vil gjøre større byggeprosjekter mot kvalitetssikrede entreprenører.

Starter på 200.000 kroner

Selskapet har som idé at Ola Nordmann kan legge inn et byggeprosjekt på Byggstarts plattform. Der kan han motta tre tilbud fra utvalgte entreprenører. Byggstart tar betalt fra entreprenøren enten ved å introdusere entreprenørene til sluttbruker eller som et vederlag for gjennomførte prosjekter.

Ved siden av erfaringene vi hadde gjort oss på privaten, pekte denne bransjen seg ut
Andreas Jebsen, Byggstart

På motsatt side fôrer Byggstart 250 entreprenører med oppdrag. En typisk entreprenør er en mellomstor tømrerbedrift, og for å bli akseptert må bedriften gjennomgå en kvalitetssikring, med referanser, godkjenninger og økonomisk soliditet.

Størrelse pr. prosjekt varierer fra 200.000 til over 10 millioner kroner. Typiske prosjekter er bygging en ny enebolig, renovering av en leilighet eller oppføring av et tilbygg.

Milliardmarked

Etter rundt fem år som tallknusere i konsulentbransjen fant de tre gründerne ut at de ville starte for seg selv.

Jebsen er utdannet siviløkonom fra NHH og er daglig leder. Hortemo er utdannet jurist fra Universitet i Oslo og gründer nummer tre. Han er selskapets strategisjef.

– Ved siden av erfaringene vi hadde gjort oss på privaten, pekte denne bransjen seg ut. Kundene hadde helt åpenbart utfordringer med å finne frem til seriøse aktører, mens entreprenørene brukte for mye tid på på prosjekter som ikke ble noe av. Og ikke minst er bygg og oppussing et milliardmarked, sier Jebsen.

Ifølge Byggstart gjennomføres det bare i Norge prosjekter innen rehabilitering, ombygging og tilbygg for omtrent 100 milliarder kroner årlig.

– Tar oppdragene vi er gode på

Byggstart presenterer én fornøyd kunde av selskapet fra entreprenørsiden. G M Bygg er ledet og eiet av litaueren Giedrius Poderys, og omsatte for 8 millioner kroner i fjor.

Selskapet har forretningsadresse i Drammen og spesialiserer seg på nybygg og rehabilitering i mellom Drammen og Oslo.

I en tomannsbolig på Jar holder tømrerbedriften i disse dager på med et tilbygg, som har en verdi på rundt 1,5 millioner kroner.

– Med Byggstart kan vi ta oppdragene vi er gode på. Alternativet er å ta det første og beste som kommer inn, sier Poderys.

SATSER I SVERIGE: Byggstart-gründerne Martin Hæreid (til venstre) og Andreas Jebsen. Foto: Anders Horntvedt

– Det er ikke vanskelig for en entreprenør å få inn mange forespørsler. Problemet er at de bruker mye tid på å gi tilbud på forespørsler som aldri blir noe av, og de ender opp med å fylle opp ordreboken med jobber de kanskje ikke har så lyst på, utfyller Hæreid.

Har tjent penger i oppstarten

Siden starten i 2016 har selskapet vokst hvert år og tjent penger de seneste tre.

Selskapet har nå 11 ansatte som jobber med prosjektkoordinering, kvalitetskontroll av entreprenørene og markedsføring.

– Hva skiller dere fra konkurrenter som Anbudstorget og Mitt Anbud?

– De fokuserer mer på små prosjekter, og er ikke like aktuelle på de større jobbene. Vår viktigste konkurrent er jungeltelegrafen, svarer Hæreid.

– Hvor skalérbar er bedriften?

– Den er veldig skalerbar. Vi har laget en plattform som kan håndtere et høyt volum av prosjekter og har fire ansatte som jobber i prosjektflowen. Men vi er mer enn en automatisert online-tjeneste. Vi ønsker å tilby personlig service, sier Jebsen.

Selskapet er ferd med å etablere tjenesten i Sverige, og frem til nå har selskapet vært finansiert av overskudd på driften, en halv million kroner i innskutt egenkapital fra gründerne og et langsiktig lån gjennom vekstgarantiordningen til Innovasjon Norge.

– Det gir oss fleksibilitet de neste månedene.

Ser hen til Otovo og Gelato

Fremtidig kapitalbehov og eventuelle pågående prosesser vil ikke gründerne være konkrete på.

– Hva er selskapet verdt?

– Det kan jeg ikke svare konkret på, men plattformselskaper er i vinden og har definitivt interesse fra investorer, svarer Jebsen, og viser til Nabobil, Otovo og Gelato.

Byggstart

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter8,74,2
Driftsresultat0,90,7
Resultat før skatt0,90,7
Årsresultat0,70,5

Eiere: Andreas Jebsen (32 %), Martin Hæreid (32 %), Håkon Hortemo (32 %), Kristen Arnt Holt (4 %).

Nabobil formidler biler til leie mellom privatpersoner, og ble i fjor kjøpt av Getaround for 12 millioner dollar. Otovo formidler bygging av solcellepaneler, og er for tiden verdsatt til én milliard kroner på Oslo Børs OTC-liste.

 Gelato er en plattform som samler trykkerier verden rundt. 

I en emisjon som Finansavisen omtalte i sommer ble selskapet verdsatt til over to milliarder kroner