Satser 740 millioner på badeland «ulikt alt annet»

Den nye badeparken oppføres sammen med et nytt opplevelseshotell i et samarbeid mellom fornøyelsesparken Liseberg og entreprenørkonsernet NCC.

2024: Mens Liseberg holder coronastengt starter NCC byggingen av nytt badeland i fornøyelsesparken. Det ventes å stå ferdig i 2024. Illustrasjon: Quarry Fold
Bygg og anlegg

Fornøyelsesparken Liseberg i Gøteborg i Sverige skal få nytt badeanlegg, og det er nå undertegnet en kontrakt med entreprenørkonsernet NCC om byggingen.

Verdien av prosjektet er på cirka 700 millioner svenske kroner, rundt 740 millioner norske kroner, ifølge NCC.

NCC og Liseberg har hatt et samarbeid gående siden 2018, og den nye kontrakten er en del av dette, sammen med byggingen av et nytt opplevelseshotell – Liseberg Grand Curiosa Hotel.

Den nye vannparken, som sammen med det nye hotellet utgjør en ekspansjon av fornøyelsesparken, får navnet Oceana. Den blir på cirka 13.600 kvadratmeter, med rundt 6.000 kvadratmeter med innendørsbasseng og 4.000 kvadratmeter utendørs, med kapasitet til rundt 1.750 personer på det meste. Antallet vannattraksjoner blir 14.

«Det blir en storslagen vannopplevelse, ulikt alt annet som finnes på markedet i Skandinavia i dag», heter det i Lisebergs beskrivelse av prosjektet.

Ferdig i 2024

I forbindelse med vannparken skal det også bygges kafé, butikk, restaurant, garderober og resepsjon.

Byggingen starter umiddelbart, ifølge NCC, og vil pågå til ferdigstillelse i begynnelsen av 2024.

Hotellbyggingen ble påbegynt i fjor.

Liseberg fornøyelsespark er forøvrig stengt ut året på grunn av coronapandemien.

ncc
liseberg
badeland
badebasseng
fornøyelsespark
göteborg
sverige
coronapandemien
Nyheter
Børs
Bygg og anlegg