Dobler kursmålet på børsrakett

Multiconsult har gått som et hurtigtog på Oslo Børs, og nå sender Nordea-analytiker Hans Erik Jacobsen kursmålet til himmels i fersk analyse.

LYSE UTSIKTER: Nordea-analytiker Hans Erik Jacobsen har skrudd inntjeningsestimatene kraftig til værs for Multiconsult. Det får effekt for aksjeverdiene. Foto: Iván Kverme
Bygg og anlegg

Covid utgjorde bare en krusning på kursdiagrammet i Multiconsult. For allerede to måneder etter coronakrakket var aksjen tilbake på samme nivå som ved nyttår. De seneste tre måneder har aksjen dundret opp nær 100 prosent på Oslo Børs. Selskapet prises dobbelt så høyt som for ett år siden.

Multiconsult er ikke den aksjen flest analytikere følger tett. Men selv om Nordea-analytiker Hans Erik Jacobsen er blant dem som følger selskapet best, har han lenge operert med et kursmål på 80 kroner, mens aksjen har bykset mot 130 kroner.

Kursmål: 150

Nå har Hans Erik Jacobsen tatt grep. I en fersk analyse har han skrudd inntjeningsestimatene til værs, og dermed er også kursmålet økt kraftig  fra 80 kroner til 150.


Jacobsen konkluderer i analysen med at den omfattende restruktureringen av selskapet bidrar til betydelig økt lønnsomhet i selskapet. Samtidig skriver han at han forventer at markedet vil fortsette å være sterkt som følge av flere store offentlige infrastrukturprosjekter.

Særlig påpeker Jacobsen Multiconsults muligheter knyttet til fornybarsektoren og digitalisering.

Lavere P/E enn andre

«Gitt de sterke utsiktene øker vi ESP-estimatene med 41 prosent til 9,92 kroner pr. aksje for 2021 og med 36 prosent til 10,23 kroner pr. aksje i 2022», skriver Jacobsen i analysen.

Han påpeker at kursmålet på 150 kroner gir en P/E-multiplikator på 14,7, hvilket er noe lavere enn snittet for Multiconsults nordiske konkurrenter, der gjennomsnittlig P/E er 17,5. 

Hans Erik Jacobsen anbefaler derfor aksjekundene å kjøpe Multiconsult-aksjer til tross for at aksjen har steget kraftig allerede.

multiconsult
nordea
hans erik jacobsen
Nyheter
Børs
Bygg og anlegg
Aksjeanalyse