<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klimaskryt til Veidekke

Veidekke for toppkarakter for tredje året på rad for sitt klimaarbeid. 

Publisert 8. des. 2020
Oppdatert 8. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
FÅR ROS: Veidekke og konsernsjef Jimmy Bengtsson. Foto: Kaare Martin Granerud

Veidekke   får toppkarakter for sitt arbeid med klimarapportering og klimarisiko. Det opplyser selskapet i en børsmelding, og sier at de tar anerkjennelsen som en inspirasjon til videre innsats. 

Det er den internasjonale ideelle organisasjon CDP som gir Veidekke ros. CDP er en internasjonal ideell organisasjon som mål å gjøre miljørapportering og risikostyring til en forretningsnorm, som fremmer åpenhet, innsikt og handling mot en bærekraftig økonomi.

STORE KLIMAAMBISJONER: For Lars Erik Lund og Veidekke. Foto: Veidekke

– Tre år med toppkarakter fra CDP bekrefter at vi holder stø kurs i arbeidet med å redusere Veidekkes klimafotavtrykk og klimarisiko, sier Lars Erik Lund, konserndirektør for strategi og bærekraft i Veidekke.

Står for 40 prosent av utslippene

Ifølge Lund skal Veidekke fra 2021 starte med karbonbudsjett, som vil bli fulgt opp på linje med økonomiske mål og HMS-mål.

Bygg og anlegg står for 40 prosent av globale klimagassutslipp. Med utgangspunkt i Parisavtalens klimamål satte Veidekke i 2017 mål om å redusere klimagassutslippene fra egen virksomhet med 50 prosent innen 2030 og 90 prosent innen 2050. 

Et av tiltakene til Veidekke er å forsøke å kutte utslipp fra asfaltproduksjonen gjennom tiltak som å bruke fornybare energibærere i asfaltproduksjon, gå over til lavtemperaturasfalt, øke gjenbruk i asfaltproduksjonen samt elektrifisere produksjonslinjer i pukk og grus-virksomheten. På konstruksjonssiden fokuserer selskapet på å øke andelen grønne bygg- og anleggsprosjekter, mer bærekraftige materialer, økt gjenbruk og overgang til elektrisk drift av maskiner og kjøretøy.